Şahinbey’de Türkiye'ye Örnek Konut İnşaatı

2012 yılında 400 milyon TL bütçe yaparak ilçe bazında Türkiye’nin en büyük bütçesini yaptıklarını ifade...

2012 yılında 400 milyon TL bütçe yaparak ilçe bazında Türkiye’nin en büyük bütçesini yaptıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir taraftan kentsel dönüşüm yaparken, diğer taraftan 2013 yılı sonuna kadar belediye imkanlarıyla 4 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm yapmanın bir belediye başkanı için hem siyasi hem de maddi riski olduğunu kaydeden Başkan Tahmazoğlu, “Kentsel dönüşe başlamadan önce vatandaşımızla aramızda güven oluşturduk. Ne yapmak istediğimizi anlattık. Daha sonra bu projeyi kaldıracak bir bütçe hazırladık. Üç yıl önce göreve başladığımızda bütçemiz 92 milyon TL iken, bugün ise 400 milyon TL bütçe ile Türkiye’nin ilçe bazında en büyük bütçesini yaptık. Bu bütçemizin 110 milyon TL’sini kamulaştırmaya ayırdık. Kentsel dönüşüm yaparken isteyen vatandaşımızın parasını anında ödüyoruz. Üç kez buradaki çalışmalarımızı yerinde gezen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar da kentsel dönüşüm çalışmamızı Türkiye’ye örnek göstermektedir. Etilerde 296 konutu tamamladık. Yeşilvadi’de 702 konutumuzun inşaatı devam ediyor. Nuripazarbaşı’na ilk etapta 379 konutumuz yapılacak. Türktepe ve Yazıcık’ta yapılan yıkımlar ardında yeni konutların yapılması için proje hazırlandı. Yakın zamanda ihaleye çıkıyoruz. Güzelvadi ve Kahvelipınar’da TOKİ bin adet konut yapacak. Serinevler’de 300 konut yaptık. Yeni kurduğumuz Mavi kent mahallesinde dar gelirli ailelerimiz için 2 bin konutun inşaatına başlıyoruz. Böylelikle Şahinbey Belediyesi olarak 2013 yılı sonuna kadar 4 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmiş olacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: