Şahinbey'de Yaptırılan Keçiören Adlı Parkın Açılışı Yapıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Kardeş Keçiören Belediyesi Parkı ve Sosyal Tesisi’nin açılışı yapıldı. Yeditepe Mahallesi’ndeki...

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Kardeş Keçiören Belediyesi Parkı ve Sosyal Tesisi’nin açılışı yapıldı. Yeditepe Mahallesi’ndeki park ve sosyal tesise kardeş belediye olan Ankara Keçiören Belediyesi’nin ismini veren Şahinbey Belediyesi, görkemli açılış töreni düzenledi.

Törene, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Atalay, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Programda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “İlçemiz, ilimizin en büyük merkez ilçesidir. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, yatırım, ticaret, kültür üssü konumundadır. Bölgenin cazibe merkezidir. Belediyemiz 3 Ocak’ta Keçiören Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayarak sevgi ve dostluğunu perçinledi. Belediyelerimiz arasında, sevgi ve dostluğun yanı sıra kültür, bilgi ve deneyimlerimizi de paylaşacağız. Nüfusu 757 bin olan ilçemiz fazla göç alan bir ilçedir. İhtiyaçları her geçen gün daha da artıyor. Bizler yerel yönetimler olarak bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Bu ihtiyaçların başında yeşil alan yer almaktadır. Bunun için, 3 yılda 190 park yaptık. 56 tanesini şehitlerimizin adını verdik. 125 parkımızın yenilenmesini yaptık. Okullara 18'i halı saha olmak üzere toplam 42 adet saha yaptık, 23 adet de basketbol sahası yaptık. 247 parkımıza bin 705 adet kondisyon aleti konuldu. 229 parkımıza 182 adet çocuk oyun gurubu konuldu. Yeşil Vadi projesinin çalışmalarına devam ediyoruz. Bugün açılışımızı yapacağımız parkımız, toplam 15 bin metrekare alan üzerine kuruludur. 260 metrekare çocuk oyun alanı mevcuttur. 10’lu kondisyon aleti yer almaktadır. 1 basketbol, 1 sentetik çim halı saha, yeşil alan ve kamelyalar yer almaktadır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kendilerinin de Ankara’nın Keçiören ilçesindeki bir parka kardeş belediye Şahinbey Belediyesi’nin adını verdiklerini dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bugün bizim açımızdan mutlu ve güzel bir gün. Kardeş belediyemiz Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin Keçiören adının yaşatılacağı güzel bir parkın açılışını yapıyoruz. Bu anlamıyla ben değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kardeşliğimiz böylece daha iyi bir şekilde pekişmiş oldu.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından belediye başkanları kurdele keserek parkın ve sosyal tesisin açılışını yaptı. Açılışın ardından parkı gezen başkanlar önce çocuklarla top oynadı, ardından vatandaşlarla sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz