Şahin'den Kılıçdaroğlu’na gönderme: Haset etme ne olur, çalış senin de olur

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, halkın beğenisini ve desteğini almada başarılı olduklarını belirterek,...

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, halkın beğenisini ve desteğini almada başarılı olduklarını belirterek, "Peki muhalefet neden yıpranıyor? Yeni proje üretemezseniz, halkın beğenisini kazanamazsanız, yeni programlarla karşısına çıkamazsanız ve inandırıcı olamazsanız tabi ki siz yıpranırsınız." dedi.
AK Parti Safranbolu İlçe Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi'ne katılan TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, anamuhalefet partisini eleştirerek, “Haset etme ne olur çalış senin de olur.” diye ifade etti.
Safranbolu Moda Düğün Salonu'nda yapılan AK Parti Safranbolu İlçe Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi'ne, AK Parti Bölge Koordinatörü Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Karabük Milletvekili ve 23. Dönem TBMM Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Osman Kahveci katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan Mehmet Ali Şahin, şöyle dedi: "10 yıl içinde iktidar partisi olarak bütün kongrelerini yapan tek siyasi parti AK Parti'dir. İlk defa Türkiye'de halkın oyları ile cumhurbaşkanı seçilecek. Teşkilatlara ve siyasi partilere artık ilk defa Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de iş düşecek. Çünkü halkın oyu ile seçilecek cumhurbaşkanının nasıl belirleneceği anayasa referandumunda açıkça ortaya konmuştur. AK Parti olarak biz 74 milyonu kardeş olarak biliyoruz. Hiçbir ayırım yapmaksızın herkes ile iletişim kuran saygısı olan fikir, düşünce inançlarına, azınlıklarına saygı duyan bir teşkilatız. Başka partiye oy verenler de bizim arkadaşlarımızdır, onları dışlayıcı bir anlayışımız yoktur. Onların da gönlünü kazanmak bizim hedefimizdir. Bizi başarılı kılan sebeplerden biri de budur. Herkesin gördüğü, hissettiği hizmet farkıdır. Aksi takdirde bu millet girdiği her seçimde oylarını artırarak oy vermez.
Ben bu milletin sağduyusuna inanıyorum. Çünkü geçmişte görülmüştür ki her seçimde çok farklı sonuçlar ortaya koyarak siyaseti yeniden diyazn etmesini bu millet bilmiştir. Öylesine demokratik şuura sahiptir bu millet, eğer biz girdiğimiz her seçimde oylarını artırarak iktidara taşınıyorsak, teşkilat ve hizmet anlayışımızdaki farklılıktır. Mehmet Barlas, köşesinde bir değerlendirme yapmış 'İktidardan daha fazla yıpranan bir muhalefet olur mu' çok ilginç bir sual. Biz halkımızın beğenisini ve desteğini almada başarılı olmuşuz. Peki muhalefet neden yıpranıyor? Yeni proje üretemezseniz, halkın beğenisini kazanamazsanız, yeni programlarla karşısına çıkamazsanız ve inandırıcı olamazsanız tabî ki siz yıpranırsınız. Muhalefetin yıpranmasından nedenlerinden bir tanesi de iktidarın çok başarılı olmasıdır. Bu kadar güçlü bir iktidar karşısında muhalefet yapmanın ne kadar zor olduğunu parlamentoda milletvekili arkadaşlarım görüyor. Birtakım hırçınlıkların, parlamentonun önünü tıkayarak yasaların çıkmasını engellemelerinin altında bu yatıyor. Seçmenlerine söyleyecekleri bir şey yok."
Şahin, bedelli askerlik konusunda CHP'yi eleştirerek, "Kamuoyunda şu sıralar bedelli askerlik tartışılıyor. Bedelli askerlik konusunda kamuoyunun beklentisine cevap veren bu adımlar hükümet tarafından atılırken, ana muhalefet partisi ne diyor; kuzu kuzu yapacaksınız, tıpış tıpış yapacaksınız. Şimdi eskiden minibüs ve otobüslerin arkasında yazılar yazardı. Şimdi trafik kurallarına aykırı olduğu için yok: Haset etme ne olur çalış senin de olur. Bunu biz söylediğimiz için yapıyorsunuz demek istiyor.
AK Parti hükümetleri bugüne kadar milletin isteklerini, talep ve beklentilerini yerine getirmek için hareket etmiştir. AK Parti, bedelli askerlik konusunu bir seçim malzemesi olarak yapmaya bir ihtiyaç duymadı, ana muhalefet partisi kullandı da ne oldu. İnandırıcılığı yok ki seçimlerde kendisine bir avantaj sağlamadı. Çünkü millet CHP'nin iktidara geleceğine ve bunu gerçekleştireceğine inanmadı ki biz bunu seçimlerde kullanmadık. Kullansaydık belki oyumuzu biraz daha artırırdık. Ağustos ayındaki askeri şura toplantısından sonra Genelkurmay'da yapılan değişikliklerden sonra bunu çıkardık. Şunu demek istiyorum, muhalefet partisi AK Parti iktidarlarının yaptıklarını eleştirerek puan kazanacağına inanıyor. Halbuki eleştiri yerine bazı öneriler ile gelseniz halk nezdinde daha isabetli bir politika yürütmüş olursunuz.” diye konuştu.
Şahin, demokraside Türkiye’nin örnek olduğunu belirterek, "Türkiye'nin dünyada itibarı kalmamış idi. AK Parti kadroları milletimizden aldığı ışıkla ortaya çıkarak, önce 'Türkiye'yi bu vesayet demokrasisinden kurtaracağız', 'Türkiye’yi tam demokrasiye geçireceğiz' diye yola çıktık. Şimdi demokrasiye geçme sancısı çeken ülkeler için Türkiye bir model." şeklinde konuştu.
Kongrede, atama ile gelen AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş, tek liste ile girdiği seçimlerde tekrar AK Parti İlçe Başkanı seçildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz