Şahin'den sendikalara destek

İSTANBUL (İHA) - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Telekom grevi nedeniyle kabloların kesilmesine ilişkin olarak faturanın sendikalara kesilmemesini söyledi.

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam ile Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ni ziyaret etti. İnfaz Kalemi ve Hazırlık Soruşturması Bürosu'ndaki görevlilerle bir süre sohbet eden Bakan Şahin, görevlilerden şikayetleri olup olmadığını sordu. Bakan Şahin, ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'i makamında ziyaret etti. Bakan Şahin, Başsavcı vekilleri Olcay Seçkin, Hüseyin Yıldız, Hasan Turan Yavuzyılmaz, Ateş Hasan Sözen ile Adalet ve Adli Yargı Komisyonu Başkanı Şefik Mutlu'nun bulunduğu ziyarette Başsavcı Engin ile görüştü.

Reklam
Reklam

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Şahin, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hem adliyeyi ziyaret ettiğini hem de bir nostalji yaşadığını söyleyen Bakan Şahin, avukatlık yaptığı dönemde mesaisinin büyük bölümünün İstanbul Adliyesi'nde geçtiğini belirtti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, yeni Anayasa değişikliği çalışmalarının hangi aşamada olduğunu sorması üzerine bu konuda toplumun tüm kesimlerinden teklif gelmiş olmasını olumlu değerlendirdiğini aktardı. Yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu her kişi ve kurumun dile getirdiğini ifade eden Bakan Şahin, nasıl bir anayasa olması gerektiği konusundaki görüşleri ise "zenginlik" olarak tanımladı.

Yeni Anayasa'yı meclisin değiştireceğini söyleyen Bakan Şahin, "Biz sadece iktidar partisi olarak yeni bir anayasa gerekliliğini vurguladık. Bir akademisyen heyetin hazırlamış olduğu öneri üzerinde çalışıyoruz. İktidar partisi olarak kamuoyuyla paylaştığımız bir anayasa değişikliği paketi yok ama çok yakın bir zamanda olacak" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anayasa değişikliği konusunda her türlü düşünce ve öneriyi saygıyla karşılayıp, bunlardan yararlanacaklarını dile getiren Şahin, değişiklik paketinin meclis gündemine gelmesinin büyük ihtimalle 2008 yılı ortalarını bulacağını ve yeni bir Anayasa gerekliliği konusundaki uzlaşmanın Türkiye'nin geleceği açısından olumlu olarak gördüğünü kaydetti.

Bakan Şahin, Türk Telekom'daki grevden sonra kablo kesilmesi olaylarıyla ilgili sorular üzerine "Tabii bunları kimlerin, niçin yaptığını bilmiyorum. Üzüntü duyuyorum. Bu grevi neticelenmesini temenni ediyorum. Türk Telekom ve ilgili sendika yöneticilerini sağduyuyla konuya yaklaşmalarını, sorunu masada çözmelerini temenni ediyorum" dedi.