Şahin'den şike iddialarına demokratik yorum

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, son günlerde futbolda ortaya atılan şike iddialarıyla ilgili olarak, "Aslında 'devlet bu işe el koysun' demek, 'bu siyasiler Türkiye'yi yönetemiyor, askerler el koysun' demekten farksız" diye konuştu.

Şahin, Elazığ'da gazetecilerin, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, ortaya atılan şike iddiaları üzerine 'Devlet bu işe el koysun' açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Aslında 'devlet bu işe el koysun' demek, 'bu siyasiler Türkiye'yi yönetemiyor, askerler el koysun' demekten farksız. Çünkü futbol federasyonu özerk bir federasyondur. Bu özerk federasyonun gerçek aktörlerinin yüzde 70'i, kulüp temsilcilerinden oluşan futbol federasyonu genel kuruludur. Ben sürekli bu soru bana yöneltildiğinde bir çağrıda bulunuyorum. Futbol federasyonu genel kurul üyeleri demokratik çıkış yaparak tavırlarını ortaya koymalı, bizzat sorunları kendileri çözmeli. Siyasilerden ve hükümetten bu konuda yardım beklemeyin.

Reklam
Reklam

Geçmişte zaman zaman Türkiye'de demokrasi kesintiye uğrardı. Özerk federasyonlarda da bu demokratik süreç kesintiye uğramamalıdır. Spordan Sorumlu Bakan olarak buna özen gösteriyorum."

Yürürlükte bulunan Futbol Federasyonu Yasası'nın, 31 maddesinin ikinci fıkrasının kendisine verdiği hak, yetki ve görevi bu nedenle şu ana kadar kullanmadığını ifade eden Bakan Şahin, bu konuda söylenmesi gereken her şeyin söylendiğini kaydetti.

Çok kısa bir süre daha sabır göstererek ya yüzde 40 genel kurul delegelerinin imzasıyla futbol federasyonu genel kurulunun toplanmasını ya da futbol federasyonu yönetiminin, güven tazelemek veya genel kuruldan güven istemek için olağanüstü kongreye gitme kararı almasını beklediğini belirten Şahin, "Bunlar gerçekleşmezse makul bir süre içerisinde üzülerek de olsa yasanın bana verdiği yetkiyi kullanarak Futbol Federasyonu genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağırmak durumundayım" şeklinde konuştu.