Şahin'in ailesi evde kroki bulunduğu iddialarını yalanladı

İSTANBUL (İHA)- Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Hareket Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in yakınları yaptıkları yazılı açıklamada, polislerin evde arama yaptığı sırada kendilerinin de yanlarında olduğunu ve herhangi bir kroki bulunmadığını öne sürdü. Avukatı ise Şahin'in demans hastası olduğunu ve iki gün önce hastaneye sevk edildiğini söyledi.

İbrahim Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Bir gazetede yayınlanan ve İbrahim Şahin'in savcılık sorgusu olduğu söylenen ifadelerin kendisi tarafından söz konusu gazeteye verilmediğini belirten Kibar, "Bir gazetede müvekkilimin savcılık ifadesi olduğu iddia edilen ifadeler yer almıştır. Akabinde yine bir televizyon kanalında Murat Yetkin'in "söz konusu ifadeleri avukatından aldık" açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü müvekkilimin ifadeleri gizlilik gerekçesiyle bize verilmemiştir. İfade tutanaklarının imzalı nüshaları avukatı olarak benim bile elimde değildir. Terör örgütü ile hiçbir şekilde irtibatı olmayan müvekkilimin üzerinden tertip kurularak ve dava Susurluk'a indirgenerek gerçek suçlular gizleniyor. Müvekkilim demans rahatsızlığı bulunmamaktadır. İki gün önce hastaneye sevk edildi. Şuan da Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde bulunuyor. Müvekkilimin Adli Tıp Kurumu'na sevkini isteyerek ifade veremeyecek durumda olduğunun belirlenmesini talep edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Kibar daha sonra Şahin'in ailesi tarafından basın mensuplarına verilmek üzere hazırlanmış yazılı metni gazetecilere dağıttı. Yazılı açıklamada, "İbrahim Şahin gözaltına alınacağı sırada 9 polis memuru evimize geldi ve ruhsatlı silahlar, CD'ler, belge ve dokümanlara el konuldu. Birer nüshalarının bize verilmesini istedik ancak bize kesinlikle verilmemiştir. Şahin'in daha ifadesine başlanmadan, evimizde krokilerin ortaya çıktığı söylendi. Canlı yayında kazılar gösterildi. Biz ev aramasında bulunan ailesi olarak kesinlikle krokilerin olmadığını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yaşananları insanlık adına esefle kınıyoruz. Hastalığı nedeniyle yakından uzaktan suçlamalarla ilgisi olmayan Şahin hakkında 2003 yılında bir rapor verilmiştir. Verilen rapor doğrultusunda Şahin'in cezaevinde tutulması yasalara aykırıdır. Muhakeme yeteneği normal insanlar gibi olmayan, beyni hasta bir insandan ifade alınmıştır. Buna istinaden başka günahsız insanlar olayın içine çekilmiştir" denildi.