Sahipsiz Hayvanlara Yem Ve Su Veriliyor

İzmir'de, 40 derecenin üzerindeki bunaltıcı yaz sıcakları sebebiyle şehrin farklı noktalarına hayvanlar için yem ve...

İzmir'de, 40 derecenin üzerindeki bunaltıcı yaz sıcakları sebebiyle şehrin farklı noktalarına hayvanlar için yem ve su odakları koyulacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından çeşitli yerlere konulacak yem ve su odaklarının ilki Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı girişine yerleştirildi.Çok sayıda hayvanseverin katıldığı törenle ilki yerleştirilen yem ve su odaklarının kontrolünü hayvanseverler belediye ile birlikte yapacak.Yem ve su odaklarının ilkinin yerleştirilme törenine katılan Karşıyaka Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, hayvan sevgisinin herkese aşılanması gerektiğini belirterek, “Petshoplardan alınan köpek ve kedileri daha sonra sokaklara terk etmek hayvana eziyet etmektir. Sadece hayvanları sevmek yetmez, yaşamlarını kolaylaştıracak, çevreden zarar görmesini önleyecek tedbirlerin alınması gerekir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İzmir Karşıyaka’nın maskotu pelikanın da bulunduğu yem-su odakları kilitli kontrol altında tutulacak. Kilitlerden bir tanesi park görevlisinde, bir tanesi de Karşıyaka Belediyesi’nce düzenlenen eğitimlere katılan hayvan gönüllülerinde duracak. Kaplar her gün temizlenecek, suları yenilenecek. Bu şekilde çevreyi rahatsız etmesi önlenirken, sokak kedi ve köpeklerinin de aç ve susuz kalmaları önlenecek.Yem-su odakları ilk etapta sokak hayvanlarının yoğun yaşadığı bölgelerde 30 ayrı parka yerleştirilecek. Talep olması durumunda sayının artabileceğini belirten Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, “Gönüllülerimizle el ele vererek örnek bir çalışma başlattık. Uygulamanın sokak hayvanlarına faydasının olacağına eminim” dedi. İlki konulan yem- su odağının anahtarı aynı bölgede oturan hayvansever Ayşenur Erden’e verildi.

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı girişinde gerçekleştirilen ilk yem-su odağının konulması sırasında İzmir Av Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Con Aslan, çevreye ve hayvanlara karşı olan çalışmalarından dolayı Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cevat Durak adına Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ile Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı’ya plaket verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: