Şahnahan Merkez Camii Dualarla Ibadete Açıldı

Malatya’nın Şahnahan beldesinde yapımına 3 ay önce başlanılan Merkez Cami tamamlanarak dualarla ibadete açıldı. Malatya...

Malatya’nın Şahnahan beldesinde yapımına 3 ay önce başlanılan Merkez Cami tamamlanarak dualarla ibadete açıldı.
Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada camilerin Allah’ın evleri olmakla beraber Kâbe’nin birer şubeleri olduğunu söyledi. Bu ibadethanelerin, Allah’ı anma, eğitim–öğretim, huzur ve sükûn mekânları niteliğinde bulunduğunu vurgulayan Gül, “Camiler aynı zamanda İslam diyarının ve bu aziz vatanın birer tapularıdır. Siz de bugün bu tapuya bir imza daha atmış oldunuz. Bundan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah kulağımızı Kuran’sız ve ezansız, kalbimizi imansız ve hayatımızı namazsız bırakmasın” dedi.
“Camilerde esas olanın cemaattir” diyen Gül, “Maddi imarı biten camimizin manevi imarı da unutulmamalıdır. Camiler, ibadet etme, Allah’ı anma, eğitim–öğretim, mekânlarıdır. Bu manevi imar ise ancak bu kutsal mekanları doldurmak ile mümkün olur. Zira cemaat camilerin süsüdür. Ben bu duygularla, caminin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı ifade ediyor, camimizin belde halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Şahnahan Merkez Camii İmamı Salim Koçak da ibadete açılan caminin 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını açıkladı. Koçak, caminin kısa sürede tamamlanarak ibadete açılmasında katkısı bulunan hayırseverlere teşekkür etti.
Törende Samanköy Camii İmamı Fatih Sönmez Kur’anı Kerim’den bir sure okurken açılış kurdelesi dualarla kesildi.
Açılış töreninde caminin yapılmasında emeği bulunan Kiğılı Vakfı Başkanı Varol Yücel, İnşaat Mühendisi Mehmet Gündüz, belde sakinlerinden Ramazan Demir, Vahap Kılınç, Mehmet Sürücü ve Cami İmam-Hatibi Salim Koçak’a plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: