Sahne Sanatları Bölümü’nden Üç Yeni Oyun

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü ‘’27 Mart Dünya Tiyatro Günü”...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü ‘’27 Mart Dünya Tiyatro Günü” kapsamında bu yıl, üç yeni oyunla izleyici ile buluşacak.

Slawomir Mrozek’in yazdığı “Açık Denizde” adlı oyun, öğretim görevlisi A. Bülent Özbirgül’ün rejisiyle perde açıyor. Bölüm öğrencilerinin görev aldığı oyunda, bir kaza sonucu küçük bir salda yaşam mücadelesi vermek zorunda kalan kazazedelerin özgürlük ve kurtuluş mücadelesi anlatılıyor.

Sahne Sanatları Bölümü’nün hazırladığı diğer oyun ise, Hristo Boytchev’in yazdığı, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Nil Ünlü Aycıl’ın yönettiği “Albay Kuş”. Bosna Hersek savaşının yaşandığı yıllarda dağdaki bir manastırda unutulan, kendi kaderlerine terk edilmiş akıl hastalarını konu edinen oyun, savaşın yarattığı bozuk toplum düzeninde kimin deli kimin akıllı olduğunu tartışırken, delilerin akıllılarla olan mücadelesi trajikomik bir dille aktarılıyor.

Reklam
Reklam

“Bremen Mızıkacıları” adlı çocuk oyununda ise dostluk, hayvan sevgisi, barış temalarının işleniyor. Araştırma görevlisi Mustafa Kayabaşı’nın yönettiği “Bremen Mızıkacıları”, Grimm kardeşlerin ünlü masalından sahneye uyarlanan, sahneden minik seyircilere ulaşan keyifli bir serüven olarak küçük izleyicilerle buluşacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz