Şahsi talepler milletvekilini usandırdı

KARS (İHA) - AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, şahsi talepler yüzünden usandığını ve çeşitli hakaretlere maruz kaldığını ifade ederek, "Tayin, nakil gibi şahsi istekler yüzünden, çalışmalarımız aksıyor" dedi.

AK Parti Kars Milletvekilleri Dr. Selahattin Beyribey ve Zeki Karabayır, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, AK Parti İl Başkanı Remzi Aras, yatırımcı daire müdürleriyle birlikte, Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, AK Parti hükümeti ve milletvekillerinin göreve geldikten sonraki icraatları, projeleri ve hedefleri anlatıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının ilerleyen dakikalarında AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Karslı vatandaşların taleplerinin ağırlıklı olarak iş, tayin ve görev değişimi olduğunu, bunların da çalışmalarını ve proje takiplerini aksattığını söyledi. Sadece Kars'taki değil, Türkiye'de yaşayan bütün Karslı vatandaşların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geldiğini söyleyen Karabayır, ağırlıklı olarak tayin gibi şahsi istekleri olduğunu belirtti. "İzmit'ten, İstanbul'dan da Karslılar geliyor, hele hele Ankara'da oturan Karslılar canımızdan bezdirdi. Hepsi de şahsi talepler" diyen Karabayır, sekreterinin telefonlara yetişmekte güçlük çektiğini ifade etti.

Şahsi taleplerde bulunan bazı vatandaşların işleri yapılmadığı zaman ağır hakaretlerde bulunduğunu kaydeden Karabayır, "Cep telefonlarım susmuyor. Artık meclis odama gittiğim zaman telefonlarımı kapatıyorum. Çünkü bir yandan telefon bağlattırıyorsun, diğer yandan adam karşında bağırıp çağırıyor. Birinin ineği kaybolmuş, biri hanımıyla kavga etmiş. Birisi bana, 'Hayvanlarımı bul' dedi. Gerekli yerleri aradım, meğer dolandırıcıya kaptırmış, sonra bana telefon açtı ve 'Sen nasıl milletvekilisin, benim hayvanlarımı bulamıyorsun' diyerek hakaret etti. Şahsi talepler bizi çok perişan ediyor. Erkenden kalkıp meclise gidiyorum, kafamda Kars için yapmam gereken işler ve planlar var. Ama meclis odama geliyor, oraya çakılıyorum ve bir daha dışarı çıkamıyorum. Hep tayin ve nakil. Zaten çok iş veremiyoruz, devletin imkanları yok, yani işsizlerle problemimiz yok, onları bir şekilde ikna edebiliyorum. Ama işliler durmuyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, tüm bu olumsuz gelişmeler karşısında nasıl stres attığı konusunda ise, "Sabah saat 07.00'de kalkıyorum, erkenden havuza giriyorum. Yüzme bilmediğim halde yüzmeye çalışıyorum. Havuzda suyla boğuşurken sıkıntılarımı biraz unutuyorum" dedi.