Sahte avukat davası

İSTANBUL (İHA) - Boşanma davasında suç üstü yapılarak yakalanan sahte avukat Mahmut Aydın, tutuklu olarak yargılandığı davada "Ben işsizdim. Eşim de rahatsızlanında bu yola başvurdum. Paraya ihtiyacım vardı, ama kimseden para almadım" diyerek, kendisini savundu.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "Avukatlık yasasına muhalefet, sahtecilik, resmi belgede tahrifat" suçlarından 62 yıl hapisi istenen tutuklu sanık Mahmut Aydın katıldı. Sahte avukatın, davalarına baktığı mağdurlar Yavuz Selim Tetik, Nurten Girgin ve Seracettin Özdemir de duruşmada hazır bulundu.
Mahkemede ifade veren şikayetçi Yavuz Selim Tetik, sahte avukat olduğunu duruşmada yapılan baskında öğrendiğini belirtti. Tetik ifadesinde, "Eşim ile boşanma kararı aldık. Eşim, mahkemeye başvurduktan sonra boşanmaktan vazgeçti. Bende avukat tutmak zorunda kaldım. Bir arkadaşım Mahmut Aydın'ı tavsiye etti. Telefonla konuştuğumda bana, İstanbul Barosu'nun ücret tarifesi 2 milyar lira olduğunu söyledi. Ama para konusunda yardım edebileceğini söyledi. Maddi durumum iyi değildi. Arkadaşlarımdan borç alarak, Mahmut Aydın'ın hesabına 700 milyon lira para yatırdım. Benden aldığı vekaletle boşanma davası duruşmalarına girdi. En son duruşmada yapılan baskında sahte avukat olduğunu öğrendim" diye ifade verdi.

Reklam
Reklam

İfasi alınan diğer mağdur Nurten Girgin ise, şikayetçi olmadığını belirterek, "Kiracımla sorunum vardı. Adliyeye gelerek bilgi almak istedim. Orada bulunan bir polis bana Mahmut Aydın'ı tanıştırdı. Bana, 'Senin işini yaparsa bu yapar' dedi. Avukat olduğunu öğrendiğim Mahmut Aydın ile konuştum. Sonra bana ismini ve vergi numarasını verdi. Bende vekalet çıkardım. İcra takibi başlattık. Dava masraflarını ben yatırdım. Sonra kiracım ile anlaşınca dava düştü. Mahmut Aydın'a hiç para vermedim. Şikayetçi değilim" dedi.

Sıracettin Özdemir de ifadesinde şikayetçi olmadığını söyledi. Özdemir, "Benim beyaz eşya dükkanım var. Bir müşterimden alacağımı tahsil edemeyince avukata başvurmak istedim. Tanıdıklarım Aydın'ın iyi avukat olduğunu söylediler. Aydın ile irtibata geçtim. Vergi numarası ile adresini alarak vekalet çıkardım. İcra takibi davası devam etmektedir. Karşılığında para vermedim. Şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.

Tutuklu Mahmut Aydın ifadesinde, "Sadece, İcra takipleri yaptım. Ama kimsenin parasını almadım. İşsizdim. Eşimde hasta olduğu için bu yola başvurdum" dedi.
Mahkeme, diğer şikayetçiler Hasan Kargı ve Uğur Emin Kırcı hakkında polis zoruyla getirilmesine karar verdi. Dava, duruşmaya katılmayan şikayetçilerin dinlenmesi için ertelendi.

Reklam
Reklam