Sahte avukat tutuklandı

İSTANBUL (İHA) - Sahte avukatlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan bir şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sirkeci'deki İstanbul Adliyesi Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasına taraflardan birinin avukatı olarak giren Mahmut Aydın'dan (56) şüphelenen karşı tarafın avukatları, Aydın hakkında araştırma başlattı. Yapılan araştırma sonucu, Aydın'ın İstanbul veya başka bir il barosunda avukatlık kaydının olmadığı belirlendi ve durum polise bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen Eminönü Polis Merkezi'ne bağlı ekipler Aydın'ı duruşma salonunda gözaltına aldı. Aydın'ın ayrıca, fidye istemek", "başkomiser üniforması giymek" ve "polis telsizi ile silah bulundurmak" suçlarından emniyette kaydının olduğu, ve "avukat süsü vererek dolandırıcılık yapmak" suçundan da arandığı belirlendi. Polise ifade veren Aydın, sorgusunun ardından İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Aydın mahkemeye verdiği ifadede, "Yaptığım işten çok pişmanım. Evliyim ve 3 çocuğum var. Sabit ikametgah sahibiyim, serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme hakimi atılı suçun niteliği ve eldeki delil durumuna göre sanığın tutuklanarak ceza evine gönderilmesine karar verdi.

Aydın'ın 15 yıl İstanbul Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptığı ve Beyoğlu Adliyesi'nden emekli olduğu anlaşıldı. Mahmut Aydın'ın, noterliğe başvurarak vergi numarasıyla tasdikname aldığı ve buna dayanarak avukatlık yaptığı belirlendi.