Sahte bakan yeğeni yakayı ele verdi

Sahte Bakan yeğeni yakaya eleverdi. Kendisinin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yeğeni olarak tanıtan bir kişi esnafı dolandırmaya kalkınca yakalandı.

Olay geçtiğimiz hafta Yakuplu'da meydana geldi. Bir emlakçıdan ev tutan K.E. kira sözleşmesini imzaladıktan 2 hafta sonra emlakçı Alpay Değerli'ye gelerek 'evi tutmaktan vazgeçtiğini ve ödediği kiranın kendisine geri verilmesini' istedi. Emlakçı Değerli'nin durumu ev sahibine bildireceğini söylemesi üzerine K.E. dükkandan ayrıldı. Birkaç saat sonra yanındaki 2 kişi ile birlikte tekrar emlakçıya gelen K.E. Alpay Değerli'yi tehdit ederek para istedi. Değerli'nin jandarma ekiplerine haber vereceğini söylemesi üzerine K.E.'nin yanında getirdiği şahıslardan birisi, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yeğeni olduğunu ve bölge esnafının hepsini isterse karakola götürerek işkence yapacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Çevre esnafının şaşkın bakışları arasında bağırarak tehditler savuran şahıs daha sonra dükkandan ayrıldı. Tüm bu yaşananlar dükkanın güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Alpay Değerli'nin jandarma karakoluna giderek şikayetçi olması üzerine şahıslar gözaltına alındı. Emlakçı Değerli, "Dükkana öğle saatlerinde, bir süre önce sitelerden ev kiralayan K.E. ile birlikte 3 kişi geldi. Ben kendilerine benim sadece emlakçı olarak aracılık ettiğimi, sorunlarını ev sahibi ile çözmeleri gerektiğini anlattım. Ancak kendisini Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yeğeni olarak tanıtan diğer şahıs 'Ben bakan Şahin'in yeğeniyim üstelik savcıyım. İstersem hepinizi toplar götürür nezarete attırır, pişman ederim. Arkadaşın parasını fazlasıyla ödeyin hemen" diyerek çeşitli hakaretlerde bulundu" dedi.

Değerli, jandarma ekiplerine haber vermek için telefonuna sarıldığı sırada ise şahısların hızla dükkandan kaçtıklarını anlattı. Kendisinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan şahısları tespit etmek için jandarma karakoluna gittiğini anlatan Değerli, "Adalet Bakanı'nın yeğeni olduğunu iddia eden şahıs karakolda, komutanın da gözleri önünde ayak ayak üstüne atmış vaziyette hakaretlerini sürdürdü. Karakol komutanı bile adamı şaşkın gözlerle izledi. Yasal olarak hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bakan akrabası olmak hiç kimseye hakaret etme, esnaftan haraç isteme yetkisi vermez" dedi. Konuyla ilgili jandarma yetkilileri açıklama yapmazken soruşturmanın sürdürüldüğünü öğrenildi.

Reklam
Reklam

İHA