"Sahte Ballara Dikkat"

Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, sahte ballara dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, sahte ballara dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Evliyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bal sağım işleminin tamamlandığını, bu dönem balların satışa sunulma dönemi olduğunu söyledi.

Bu dönem piyasaya sahte balların da girebileceğine dikkat çeken Evliyaoğlu, "Kilosu 8-10 liradan bal satılabiliyor. Bir başkası da ondan aldığını 20-25 liradan satabiliyor. Bunu birileri sektör haline getirmek istiyor. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Bunlarla ilgili bize duyumlar geliyor. Bu dönem beklenen bir şeydir" dedi.

Reklam
Reklam

Tüketicinin bunlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Evliyaoğlu, "Hakiki balın kilosu 40 liradır. Bundan daha da önemlisi bal almak isteyenlerin bilinen ve güvenilir kaynaklardan bal temin etmeleri gerekir. Cadde ve sokaklarda satılan ballara asla itibar etmemelerini istiyoruz. O zaman bal değil şeker almış olurlar. Zaten gerçek arıcı da sokak ortasında bal satmaz" diye konuştu.

Evliyaoğlu, o tür durumlar karşısında tüketicinin kendileri ve ilgili kurumlara haber vermesini istediklerini sözlerine ekleri.

Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz