'Sahte bomba', UPS uçağıyla İstanbul'a nasıl ulaştı?

İngiliz yetkililer, bir düğün için hazırlanan pasta kutusuna saklanan sahte bombanın iki hafta önce UPS kargo uçağıyla nasıl farkedilmeden İstanbul'a ulaşabildiğini soruşturuyor.

İngiltere, bir UPS kargo uçağına nasıl farkedilmeden sahte bomba konduğunu ve bu uçağın nasıl Türkiye'ye ulaştığını soruşturuyor.

Sahte bombanın, bir düğün için hazırlanan pasta kutusunda olduğu anlaşıldı.

İngiltere hükümet sözcüsü, olayın hassasiyetle ele alındığını ve kargo şirketinin prosedürlerini inceleyeceklerini belirtti.

Geçen Ekim ayında bu kez İngiltere'nin Midlands bölgesinde bir uçakta, aynı kargo şirketine ait başka bir pakette de bomba bulunmuştu.

Bu bombanın Amerikan hava sahasında patlayacak şekilde zaman ayarlı olduğu anlaşılmıştı.

Reklam
Reklam

Sahte bombanın teslimatı

UPS kargo uçağı İstanbul'a giden sahte bombanın da zaman ayarlı olduğunu belirtti.

Geçen hafta evinde bomba yaptığı şüphesiyle 26 yaşında bir adam gözaltına alınmış, ancak daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Polis, terörle ilişkili olmadığı söylediği bu kişinin, Mayıs ayında serbest bırakıldığı Londra karakoluna yeniden çağrıldığını belirtti.

ITV televizyonunun haberine göre düğün pastası konmuş bir paket süsü verilen paketi, iki hafta kadar önce UPS'in Kuzey Londra'daki bir ofisine bir Türk vatandaşının getirip bıraktığını bildirdi.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, UPS şirketinin kendileriyle işbirliği içinde hareket ettiğini belirtti.