Sahte cemaat lideri 341 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Kendisini sözde bir cemaatin lideri olarak tanıtan ve yanına gelenlerle cinsel ilişkiye giren şüpheli hakkında,...

Kendisini sözde bir cemaatin lideri olarak tanıtan ve yanına gelenlerle cinsel ilişkiye giren şüpheli hakkında, toplam 341 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Merkez Yıldırım ilçesinde, ev olarak kullanılan sözde dergaha gelen kişilerle cinsel ilişki kuran Uğur K., geçtiğimiz günlerde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Konuyla ilgili cumhuriyet savcısı iddianemesi tamamlandı. 4 sayfalık iddianame, ağır ceza mahkemesine gönderildi. Mahkeme, dosyayı görevsizlik kararıyla asliye ceza mahkemesine gönderdi. Savcının buna yaptığı itiraz üzerine dosya, tekrar ağır ceza mahkemesinde kaldı.
Uğur K.'nın, "Nitelikli cinsel saldırı, tarikat kurmak ve baş mevkiinde olmak, çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak" suçlarından toplam 341 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. İddianemede, Uğur K.'nın 13'ü erkek toplam 19 kişiye yönelik cinsel istismar suçunu 19 kez işlediğinin tespit edildiği vurgulandı. Şüpheli Uğur K., önümüzdeki haftalarda Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz