Sahte diplomalı avukat tutuklandı

İSTANBUL (İHA) - Ümraniye'de avukatlık yapan bir kişi adına düzenlenmiş tabela bulunan Avcılar'daki avukatlık bürosuna baskın yapan polis, sahte avukat ile sekreterini gözaltına aldı. İşe yeni girdiği öğrenilen sekreter daha sonra serbest bırakıldı.

Bir ihbarı değerlendiren polis, Ümraniye'de avukatlık yapan Murat Polat adına düzenlenmiş tabelası olan Avcılar'da bir avukatlık bürosuna baskın düzenledi. Büroya giren polis, kendisini avukat olarak tanıtan T.A (52) ile sekreteri C.I.'yı gözaltına aldı. Avcılar'daki büroda yapılan aramada, 200 bin YTL değerinde 16 senet ve bir çek ile Mustafa Kılıç adına düzenlenmiş bir pasaport ve T.A'ya ait sahte diploma ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Sekreter C.I., 3 gün önce işe başladığı ve olayla bir ilgisi olmadığının belirlenmesi üzerine serbest bırakıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan sahte avukat T.A. ise adliyeye sevk edildi. Elleri kelepçeli olarak şubeden çıkarılan sahte avukat yüzünü gizlemeye çalıştı. Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen sahte avukat, tutuklanarak cezaevine gönderildi.