Sahte emeklilik şirketine baskın

BURSA (İHA) - Bursa'da sahte resmi belgelerle 6 kişiyi emekli yaparak, devleti zarara uğrattığı iddia edilen 1 kişi gözaltına alındı. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanlığı müfettişlerinin raporu doğrultusunda harekete geçen mali polis, emekli olmak isteyenlerin taleplerini yerine getirmek için Altıparmak Mahallesi'nde paravan bir işyeri kuran, SSK Bursa İl Müdürlüğü'nden emekli Ali S. ile Baki Ç.'yi yakalamak için operasyon düzenledi.

Zanlıların 2002 ve 2003 yılları arasında, yaşlılık aylığı talep dilekçesi hazırladıkları 25 kişiden 1 milyar ile 10 milyar lira arasında değişen miktarlarda para alarak, şahısların İstanbul BAĞKUR Müdürlüğü'ne tescilleri varmış gibi hayali hizmet belgeleri düzenleyerek, eksik günleri bulunan SSK'lıların emekliliklerini sağladıkları ortaya çıktı. Emekliliğe şartları uymayanları, sahte belgelerle uygun hale getiren ve bu şekilde sahte evraklarla emekli ettikleri 6 kişinin 1 yıldır emekli maaşı almasını sağlayan Ali S. yakalandı.

Reklam
Reklam

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Ekipleri, kendi eşinin emekliliği için de sahte evrak düzenlediği iddia edilen 3 çocuk babası Ali S.'yi, "Resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk etti. Firari olan diğer zanlı Baki Ç.'nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.