Sahte kimlikle kredi kartı çıkarttı

Adana'da trafik takipçiliği yaparken vatandaşların kendisine verdiği kimlik kartındaki fotoğrafların yerine kendi fotoğrafını kullanarak sahte kimlikle kredi kartı çıkartan şahıs tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda, M.K. isimli şahsın iş takipçiliği yaptığı sıralarda vatandaşların işlemlerini takip etmek üzere teslim edilen nüfus cüzdanlarının birer fotokopi suretini kendisine aldığı bu şekilde temin ettiği kimlik fotokopilerinin üzerlerinde bulunan resimleri kesmek sureti ile çıkartıp yerine kendi resmini yapıştırarak sahte nüfus cüzdan fotokopileri hazırladığını belirledi. Harekete geçen polis M.K. isimli şahsı yaptığı operasyonda kiraladığı iş yerinin birinden alarak emniyete getirdi. Yapılan sorgulamada şahsın hazırladığı sahte nüfus cüzdan fotokopileri ile il genelinde birçok işyeri kiraladığı, kiraladığı iş yerlerine sahte nüfus cüzdan fotokopileri ile telefon hatları aldığı ve bu telefon hatlarından yine aynı şahıslar adına kredi kartı başvurusu yaptığı, başvuru neticesinde kendisine gelen kredi kartlarını alarak bu kartlardan toplam 11 bin 308 TL harcama yaptığı belirlendi.

Reklam
Reklam

M.K. isimli şahıstan 8 kişinin şikayetçi olduğu öğrenildi. Şahıs emniyetteki sorgusunun ardından "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların benzer dolandırıcılık olaylarında mağdur duruma düşmemeleri için kendilerine ait nüfus cüzdanı, sürücü belgesi gibi tanıtıcı kartlarını başkalarına vermemeleri ve bu konuda titiz davranarak gerekli hassasiyeti göstermeleri istenerek, "Böyle bir dolandırıcılık olayı nedeni ile mağdur olan vatandaşlarımızın ücretsiz olan 155 Polis İmdat telefonunu aramaları veya en yakın polis merkezi amirliklerine müracaat etmeleri gerekir" denildi.