Sahte Raporla Görevden Kaçanlara Inat Engellerine Rağmen Asker Oldular

Bursa'da 118 engelli vatandaş bir günlüğüne temsili askerlik için kışlanın yolunu tuttu. Sabahın erken saatlerinde...

Bursa'da 118 engelli vatandaş bir günlüğüne temsili askerlik için kışlanın yolunu tuttu. Sabahın erken saatlerinde Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı’nda, üniformalarını giyenler arasında ilerlemiş yaşına rağmen vatani görevini yapmak isteyen Doğan Devrim de(58) yer aldı. Engelli askerlerin aileleri, tören esnasında gözyaşına boğuldu. Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bazıları entrikalarla, sahte raporla askerlikten kaçarken sizler, engellerinize rağmen askerlik için heyecanla kışlaya gelmeniz büyük bir olaydır." dedi.

Reklam
Reklam

Genelkurmay Başkanlığı’nın ülke genelinde 11 ayrı noktada engelli gençler için bir günlüğüne temsili olarak askerlik yapmasına yönelik uygulaması büyük ilgi görüyor. 2013 yılı bir günlük temsili askerlik uygulaması için 118 engelli, Bursa Garnizon ve jandarma Bölge Komutanlığı’na gelip çakı gibi asker oldu. Komutanlardan selam verme, sağa-sola dönme, gibi temel askeri eğitimi alan gençlerin heyecanı adeta gözlerinden okunuyordu. Her engelli gence bir asker refakat ederken törende renkli görüntüler yaşandı. Okunan askerlik yeminini hep bir ağızdan tekrarlayan engelliler, terhis belgelerini de Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz’ın elinden alan gençler, "Uygulama çok güzel. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, Mutluyuz, gururluyuz, bu vatan için asker olduk." diye konuştu. Engelli askerlerin aileleri de törende duygulu anlar yaşadı. Bazı ebeveynler kamera ve fotoğraf makineleriyle bu anı ölümsüzleştirirken bazı anne-babalar da gözyaşlarına hakim olamadı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, bazı kişilerin çeşitli yöntemlerle askerlikten kaçtığını belirterek, "Entrikalarla, dümen çevirerek askerden kaçanlar bir yana, hiçbir suçu, günahı olmadan dünyaya engelli olarak gelen bu gençlerin adeta koşarak kışlaya gelmesi büyük bir olaydır. Gençlerimizin bu heyecanı, şanlı tarihimizde Türk milletinin nasıl zaferler kazandığının bir göstergesidir. Bu gençlerimizin ailelerini de tebrik ediyorum” dedi. Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak ise şunları kaydetti: “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında bu engelli gençlerimize bir gün de olsa temsili askerlik hizmetini yerine getirerek kendileri heyecan ve coşku içinde kahraman birer Mehmetçik olarak onurlandırmıştır. Anayasa’nın 72’inci maddesinde; vatan hizmetinin her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti, asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesidir."

Reklam
Reklam

Engelli askerler adına bir konuşma yapan Oğuzhan Güner isimli genç de geçtiğimiz Salı günü hayatını kaybeden İbrahim Yazıcı’nın ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

ENGELLİ ASKER HAYRETTİN’DEN VALİ HARPUT’A: CAĞ KEBABI YEMEYE BEKLERİM

Engelli askerlere terhis belgelerini veren Bursa Valisi Şahabettin Harput ile 20 yaşındaki engelli Hayrettin Yiğit arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Terhis belgesi için Vali Harput’a ‘Bu belge sahte değil dimi?’ diyen Hayrettin Yiğit, rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Belgenin gerçek olduğunu söyleyen Vali Harput “Sen ziyaretime gel, çay içelim, iş bakalım” deyince Hayrettin Yiğit bu kez Vali Harput’un omzuna dokunarak, “Ben Emek Mahallesi’nde oturuyorum. Gel cağ kebabı yedireyim” dedi. Vali Harput da ‘Cağ kebabı için para lazım, paran var mı?’ diye sordu. Hesabı babasının ödeyeceğini belirten Hayrettin Yiğit, Vali Harput’la hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Yemin töreninin ardından temsili askerlik yapanların en yaşlısı olan Doğan Devrim (58) ile 20 yaşındaki Semih Duran yanyana gelip, gazetecilere poz verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: