Sahte Savcıya Inanıp Para Yatırmaya Giden Şahsı Polis Yoldan Çevirdi

Emniyet Genel Müdürlüğü ve GSM firmalarının SMS'li uyarılarına rağmen kendilerini savcı, polis, asker gibi kamu...

Emniyet Genel Müdürlüğü ve GSM firmalarının SMS'li uyarılarına rağmen kendilerini savcı, polis, asker gibi kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, vatandaşları mağdur ediyor. Bursa'da, sahte savcının yönlendirmesiyle bankaya para yatırmaya giden bir kişi polis tarafından yoldan çevrildi.

Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde baharat dükkânı işleten Rıdvan Yalman’ı arayan kimliği belirsiz kişiler, kendilerini savcı olarak tanıttı. Uzun süre telefonda meşgul ettikleri Yalman’a; dolandırıldığını, kredi kartının başkaları tarafından kullanıldığını öne süren dolandırıcılar, Yalman’dan işlemlerin yapılabilmesi için verilen hesap numarasına para yatırmasını istedi. Bunun üzerine paniğe kapılan Yalman, yan komşusuna para yatırmak için banka ATM’sine gittiğini söyleyerek işyerinden ayrıldı. Esnaf komşusunun ihbarı üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hemen Rıdvan Yalman’ın evine gitti. Yalman’ı evinde bulamayan ekipler, civarda alarma geçti. Son olarak şahsın bir marketin önünde beklediğini belirleyen polis, Yalman’ı alarak polis merkezine getirdi.

Reklam
Reklam

"TELEVİZYONDAN İZLEDİĞİMDE ‘İNŞALLAH BU DURUMLARA DÜŞMEYİZ’ DEMİŞTİM"

Kendisini arayan sahte savcıdan şikâyetçi olduğunu belirten Yalman, daha önce televizyondan kontör dolandırıcılarına ilişkin haberleri izlediğini ve ‘İnşallah biz bu durumlara düşmeyiz’ dediğini hatırlatan Rıdvan Yalman; olayı şöyle anlattı: “Cep telefonundan aradılar ‘savcıyım’ dediler. ‘Dolandırılıyorsun, farkında mısın? Kaç tane kredi kartın var, limitin ne kadar?’ gibi sorular yönelttiler. ‘Hesabını kontrol edeceğiz’ diyerek banka ATM’sine yönlendirdiler. Sürekli kredi kartlarımın limitini sordular. Bende ‘kredi kartım yanımda yok’ deyince ‘o zaman ATM’ye ne yapmaya geldin?’ dediler. 'Telefonla bizle muhatap olurken memur bey gibi kelimeler kullanma, Mustafa abi de’ dediler. Yeniden eve yönlendirdiler. Eve geldim, 'evde kaç paran var' dediler. Gerçekten polis zannediyordum son anda kurtuldum. 'Evinde ne kadar varsa onu al gel' dediler. 3–4 bin lira yatıracaktım. 'Seni koruma altına alacağız' dediler. Polisi ben aramadım, dükkân komşumuz aramış sağ olsun. Televizyonlardan benzer haberler izlediğimde ‘inşallah bu durumlara düşmeyiz’ demiştim. Sağ olsun polis kurtardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: