Sahtecilikle Ve Korsanla Mücadele 7. Global Kongresi

2004 yılından bu yana sahte ve korsan ürünlerin yasadışı ticaretinin önlenmesinde giderek artan sorunların tartışılması...

2004 yılından bu yana sahte ve korsan ürünlerin yasadışı ticaretinin önlenmesinde giderek artan sorunların tartışılması ve politika önerileri üretilmesi amacıyla her yıl düzenlenen Sahtecilikle ve Korsanla Mücadele Global Kongresi’nin 7.’si 24-26 Nisan tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın önemli önceliklerinden birisi olan fikri ve sınai mülkiyet değerlerinin etkin bir biçimde korunması temelinde, ekonomik sistemin ilgili tüm aktörleriyle işbirliğine dayalı, etkili bir fikri ve sınai mülkiyet politikasının sürdürülmesi konusundaki çalışmalar çerçevesinde düzenlenen Sahtecilikle ve Korsanla Mücadele Global Kongresi’nin 7. toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ev sahipliğinde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) işbirliği ile 24-26 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Reklam
Reklam

Kongreye DGÖ Genel Sekreteri Dr. Kunio Mikuriya, WIPO Genel Müdürü Francis Gurry, INTERPOL Genel Sekreteri Ronald Noble, INTA Başkanı Toe Su Aung, ICC/BASCAP Eş Başkanı Shelley Duggan da katılacak.

2004 yılından bu yana gerçekleştirilen global kongrelerin temel hedefleri konusunda bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Amacımız sahtecilik ve telif hakkı ihlalleri sebebiyle ortaya çıkan sosyal refah ve ekonomik kalkınmaya yönelik olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması, devletler ve uluslararası örgütler tarafından sorunun açık bir şekilde ortaya konulması ve farkındalığın arttırılması, yakın zamanda dünya çapında önemli artış ivmesinde olan sahte mal ticareti ile mücadele edilmesi, ihlallere bağlı olarak ortaya çıkan kayıt dışı ekonomi yüksek seviyede gelir kaybına yönelik ülkeler nezdinde görünürlüğün ilerletilmesi, konunun uluslararası çapta dikkate alınarak gerekli önlemlerin alınmasının teşvik edilmesi, fikri mülkiyet haklarının korunmasına yönelik olarak yapılacak yatırımlara dair kayda değer şekilde ilerleme sağlanması, ülkelerin fikri mülkiyet haklarının korunması konusunda karşılaştıkları sıkıntıların aşılmasına ilişkin çalışmaların desteklenmesidir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz