"Said Nursi Bitlis Günleri"

Bitlis'te "Said Nursi Bitlis Günleri" çerçevesinde, "Arama Konferansı" düzenlendi.

Bitlis'te "Said Nursi Bitlis Günleri" çerçevesinde, "Arama Konferansı" düzenlendi.

Valilik, belediye, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı işbirliğince düzenlenen konferans, BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleşti.

Konferansta konuşan Vali Veysel Yurdakul, Bitlis'te geç kalınmış bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Said Nursi'nin yüzyıl önce işaret ettiği konulara, Bitlisliler'in sahip çıkması ve bu toplantıların devam etmesi gerektiğini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"İnşallah bu başlangıç olur. Hakikaten çok önemli bir konu. Doğrusu genelde Türkiye, özelde ise Bitlis çok şanslı. Çünkü içinde Said Nursi gibi bir şahsiyeti çıkarmış. Bununla hem yakın hem de uzak coğrafyayı aydınlatmış. Hep söylüyoruz. Her Bitlisli, her talebe bir Said Nursi'dir. İnşallah bu programdan bir sonuçla çıkar ve Nurs köyünü imar ederiz. Bunun ötesinde, ortak bir sinerji ve inançla, turizmden, eğitime, sağlığından, yerel kalkınmasına varıncaya kadar Said Nursi'nin yüzyıl önce işaret ettiği konulara, Bitlisli olarak sahip çıkalım."

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise Said Nursi'nin hemşehrisi olmanın gururunu yaşadığını belirtti.

Bu topraklardan çıkan bir şahsın dünyaya ilim yaymasının, Bitlis için ayrı bir gurur olduğunu ifade eden Alaydın, şunları dile getirdi:

"Uzun yıllar dışarda yaşadım. Onun hemşehrisi olmanın gururunu yaşadım. Onun sayesinde her gittiğim yerde, Bitlisli olmanın ayrı bir farkındalığını gördüm. İnşallah bu gibi sempozyumlar, Bitlis için çok daha farklı şekilde düzenlenir. Yıllardır Bitlis'te bu tür sempozyumların yapılmasının hasretini yaşıyordum. Bu sempozyumların, öncelikle bu topraklarda olması gerektiğine inanıyorum."

Reklam
Reklam

BEÜ Rektörü Prf. Dr. Mahmut Doğru da kentte yetişmiş önemli şahsiyetleri tek tek sempozyumlarla ele alarak andıklarını söyledi.

Bu topraklarda çok önemli şahsiyetlerin yetiştiğini belirten Doğru, "Bu şahsiyetleri araştırmak, tanıtmak birinci derece üniversitelerin görevi. Bugün de 'Said Nursi Günleri' adı altında sempozyum düzenliyoruz. Sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Konferansa sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Muhabir: Yunus Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: