Şairler, Mehmet Akif Ersoy'u Andı

Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 77. yıldönümünde, Bursa Kent Konseyi'ne bağlı Şairler Yazarlar Çalışma Grubu'nca düzenlenen törenle anıldı.

Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 77. yıldönümünde, Bursa Kent Konseyi'ne bağlı Şairler Yazarlar Çalışma Grubu'nca düzenlenen törenle anıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, anma töreninde yaptığı konuşmada, Ersoy'un değerlerini hatırlamanın, anlatmanın ve anlamaya çalışmanın bir vicdan borcu olduğunu kaydetti. Mehmet Akif Ersoy gibi sağlam duruşlu kimliklerin zor yetiştiğini belirten Anbarcıoğlu, "Adam gibi adamlar yetiştiren medeniyetimizi daha iyi analiz etmeye ihtiyacımız var. O yüksek medeniyeti çağa taşımaya mecburuz. Aksi takdirde çorak yürekler yetiştirmek zorunda kalırız" ifadesini kullandı. Ersoy'un, İstiklal Marşı ödülünü, elinin tersiyle itecek kadar onurlu bir kişiliği olduğunu dile getiren Anbarcıoğlu, "Ona büyük vefa borcumuz var. Anlatmaya değil, anlamaya ihtiyacımız var. Akif bazen zalimin karşısına tek başına dikilir ve 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için, geçmişe kalkıp sövemem. Zalimin hasmıyım ama severim mazlumu, irticanın şu sizin lehçede manası bu mu' der" değerlendirmesini yaptı. Konuşmanın ardından gruba üye şairler, yazdıkları şiirleri ve Mehmet Akif Ersoy'a ait eserleri okudu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: