Şairler Yürüyüşü Gerçekleştirildi

21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları düzenlenen şairler yürüyüşü ve açılış programı ile sürdü.

Şairler yürüyüşü öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından PTT Meydanında bir konser verildi.

Mehter takımı eşliğinde Eski Belediye Binası önünde başlayan yürüyüş, Öğretmenevi önüne kadar devam etti.

Yürüyüşe Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, şairler, yazarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şairler yürüyüşün ardından Öğretmenevi önünde şiir akşamlarının açılış programı yapıldı.

Reklam
Reklam

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Hazar Şiir Akşamlarına adına yapılan konuşmalarla devam etti.

Etkiliğe katılan şairler ve kültür adamaları adına, Yahya Akengin, Almas Binnetova ve Altan Deliömeroğlu birer konuşma yaparak şiir akşamlarının Elazığ’ın önemli bir kültürel değeri haline geldiğini söylediler.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Hazar Şiir Akşamları’nın dost ve kardeş ülkeler arasındaki dil birlikteliğinin oluşmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise konuşmasında Hazar Şiir Akşamları’nın Elazığ’ı şiirin başkenti haline getirdiğini ifade etti.

Elazığ Valisi Muammer Erol’da konuşmasında 21. Hazar Şiir Akşamları’na 21 yıldır ev sahipliği yapan Elazığ’ın milli ve manevi kimliği ile öne çıkan tarihi Harput’un bir devamı olduğunu söyledi. Hazar Şiir Akşamları’nın yıllar itibariyle Türkiye ve Türk Dünyasının bir kültür markası haline geldiğine dikkat çeken Vali Erol, etkinliğin Türkiye ve Türk Dünyası arasında gönül köprüleri kurduğunu belirtti. Vali Erol, Yahya Kemal Beyatlı anısına ve İstanbul temalı olarak yapılan 21. Hazar Şiir Akşamları’nın Türkçeye ve Türk Edebiyatına da önemli katkılar sağladığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Ajans23/Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: