Şairlerden Okullara "çat Kapı" Şiir Ziyareti

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen şiir festivaline katılmak üzere kente gelen yaklaşık 100 şair, okullara sürpriz...

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen şiir festivaline katılmak üzere kente gelen yaklaşık 100 şair, okullara sürpriz ziyaretler gerçekleştirerek öğrencilerle buluştular.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek temasıyla düzenlenen festivalin ilk gününde, renkli görüntüler ortaya çıktı. "Çat kapı şiir ziyaretleri" adı verilen etkinliğin ilki Sütçü İmam Lisesi'nde yapılarak sınıflar ziyaret edildi. Aralarında Osman Sarı, Muzaffer Doğan, Adem Turan, Bestami Yazgan, Sadettin Kaplan ve Mevlana İdris gibi çok sayıda şairin bulunduğu mısra ustaları, yazdıkları eserlerini öğrencilerle paylaşıp, genç nesle şiir ve edebiyatı sevdirmeye gayret gösterdiler.

Reklam
Reklam

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, şiir denince akla Kahramanmaraş'ın geldiğini belirterek, Necip Fazıl, Erdem Bayazıt, Mehmet Akif İnan gibi çok sayıda şairin bu kentten çıktığını ifade etti. "Biz de bu durumu taçlandırmak için bu festivali düzenliyoruz" diyen Poyraz, şöyle konuştu:

"Bu gün bir ilki gerçekleştiriyor ve ülkemiz genelindeki şair ağabeylerimizi evimizde bizimle beraber ağırlıyoruz. Aşkı tarif edenler 3 harftir derler. Sarmaşık gibidir ve ışık denir yani aslı ışktır aşkın. Aşkın olursa yazarsın. Mademki bu şehrin ruhunda da var bu şairlik ve Maraş ruhu olan bir şehirdir diyoruz. Aynı İstanbul, Bursa, Semerkant, Taşkent, Buhara, Şam, Mekke ve Medine gibi Mescidi Aksa gibi Bosna gibi Maraş'ta ruhu olan bir şehirdir. İşte bu nedenle bu güzel insanlar bu şehirden çıkmışlar ve çıkmaya devam edecekler. Sadece bizim yaptığımız şey, gelecekte sizlerin olacağı, sizlerin yetişeceğiniz ortamları hazırlamak. Ümit ediyorum ki amacımıza ulaşırız."

Daha sonra şairler birbirinden güzel mısralarını öğrenciler için seslendirdiler. Öğrencilerde şairlere eşlik ederek, beğendikleri şairlerin eserlerini okudular. Festival kapsamında bugün "Şairler ve Yazarlar Evi" ile "Yazarlık Atölyesi" açılışı gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: