Sait, İzmir'I Balkanlar'Da Anlatacak

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyon üyesi Rifat Sait, çeşitli resmi temaslarda bulunmak...

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyon üyesi Rifat Sait, çeşitli resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'yı kapsayan 6 günlük Balkan ülkeleri ziyaretine çıkacak. Rifat Sait, Balkan turunda Arnavutluk başbakanı Sali Berişa ve Arnavutluk meclis başkanı Josefina Topali, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile görüşmelerde bulunacak.

Sait, Meclis Başkanı Cemil çiçek ve TBMM Dışişleri komisyon heyeti ile katılacağı iki farklı seyahatte İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ve İzmir'in Balkan ülkeleri ile ticari ve turizm ilişkilerine vurgu yapacak.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rifat Sait, "Arnavutluk, Makedonya ve Kosova ziyaretlerinin resmi ziyaretler olduğunu, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında var olan dostluk ilişkilerinin daha ileri seviyelere getirileceğini, özellikle İzmir'in de bundan gerektiği kadar faydalanması için çalışacağını " söyledi. TBMM Dışişleri komisyonunun tek İzmirli milletvekili olan Sait, İzmir'i yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını belirtti.

İzmir Milletvekili Rifat Sait'in Balkan ülkeleri seyahat programı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında 15-16 Mayıs tarihleri arasında Arnavutluk ve 17 Mayıs tarihinde Makedonya resmi ziyaretleri, 28-30 Mayıs tarihleri arasında Dışişleri Komisyonu heyeti ile Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır başkanlığında Kosova resmi ziyareti, Sait'in Balkan seyahati 01-03 Haziran tarihleri arasında Salihli Ticaret Odası heyeti ile birlikte Kosova'da çeşitli ticari görüşmelerle devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: