Sakaltutan geçit vermedi, yüzlerce araç yolun açılmasını bekledi

Erzincan'da önceki gün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ulaşımı felç etti. Erzincan-Sivas E–80 karayolu Sakaltutan...

Erzincan'da önceki gün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ulaşımı felç etti. Erzincan-Sivas E–80 karayolu Sakaltutan mevkiinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelen kazalar ve düşen çığlar yüzünden Erzincan-Sivas E–80 karayolu ulaşıma kapandı.
Dün gece saat 02.00 sıralarında kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan-Sivas E–80 karayolu 35 kilometresi Sakaltutan mevkiinde 2 TIR ve bir otobüsün karıştığı kaza nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Bölgede düşen küçük çaplı çığlar nedeniyle ulaşım tamamen durdu. Yüzlerce yolcu otobüsü ve TIR yollarda mahsur kaldı.
Saatlerce araçlarında mahsur kalan sürücü ve yolcular, yolun açılmasını bekledi. Karayolları'na ait ekipler kazaya karışan araçları kurtarmak ve çığ kütlelerini temizlemek için saatlerce çalışma yaptı. Yaklaşık 10 saat yollarda mahsur kalan vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadı. Karayolu güzergâhını kullanacak araçların bir kısmı Erzincan tarafında TIR noktasında, bir kısmı da Refahiye bölgesinde bekletildi. Karayolunu kullanacak araçların sürücüleri, trafik ekiplerinin uyarılarıyla zincir takarken, karayolu bugün sabah saat 11.00 sıralarında kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz