Sakarya Agd Şubesinin Gençleri Bursa’ya Hayran Kaldı

Sakarya Anadolu Gençlik Derneği Ortaöğretim Gençleri Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa’ya çıkartma yaptı. Osmanlı’nın tarihine yolculuk...

Sakarya Anadolu Gençlik Derneği Ortaöğretim Gençleri Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa’ya çıkartma yaptı. Osmanlı’nın tarihine yolculuk yapan gençler geziden oldukça fazla etkilendiklerini belirttiler.

Geziye Osmanlı’nın sembolü olan çınar altında yapmış oldukları muhteşem bir kahvaltıyla başlayan gençler daha sonra Bursa Ulu Camide öğle namazını kıldılar.

Ulu Cami’ye hayran kalan gençler caminin içinde bulunan ve 1300’lü yıllarda yazılan hatları görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Somuncu babanın hikayesini rehberden dinleyen gençlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ulu Cami ziyareti sonrasında Yeşil Türbe, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini gören gençler Tophane’ye hayran kaldılar.

Reklam
Reklam

Bursa’ya düzenledikleri gezi hakkında konuşan AGD Başkanı İbrahim Akın, “Gençlerimize bu tür kültürel geziler yaparak onları ecdatlarının ne kadar büyük olduklarını ve medeniyetlerinin geldikleri noktaları gösteriyoruz. Artık bu geziden sonra gençlerimizin eskisi gibi olmayacaklarını ve hareket ederken bir Osmanlı genci olduklarını, tarihte çok önemli işler yapmış bir ecdadın torunu olduklarının farkına varacaklar. Özellikle gençlerimiz geziden bir gencin imanlı, şuurlu, kültürlü ve ileri görüşlü olması gerektiğini öğrendiler” dedi.

Başkan Akın bu tür gezileri önümüzdeki aylarda da devam ettireceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: