Sakarya Baro Başkanı Hacıeyüpoğlu:

Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, soruşturmaların, aramaların kanunlara uygun olarak yürütülmesinin asgari bir zorunluluk olduğunu bildirdi.

Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, soruşturmaların, aramaların kanunlara uygun olarak yürütülmesinin asgari bir zorunluluk olduğunu bildirdi.

Hacıeyüpoğlu, 18 Ocak'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi birçok ilde barolara mensup avukatların bürolarında aramalar yapıldığını kaydetti.

Aramaların kanunlara uygun olarak yapılması gerektiğine dikkati çeken Hacıeyüpoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kanun devletinde kanunlara uymak esastır. Hukuk devletinde ise kanunlara itaat bir temel olmakla birlikte, hiçbir kanun insan hak ve onurunu mutlak ve sınırsız olarak kısıtlayamaz, temel insan haklarına aykırı olamaz. Bu itibarla hukuk devletinin sağladığı hak ve özgürlükler temelinde gelişmek ve büyümek isteyen bir devlet, bırakınız kanunlara aykırı davranmayı, hukuka aykırı olan kanunlarını hukuka uygun hale getirmek amaç ve idealinde olmalıdır. Hakkında soruşturma yapılan bir kişi avukat değil, kim olursa olsun, soruşturmaların, aramaların kanunlara uygun olarak yürütülmesi asgari bir zorunluluktur. Bu itibarla meslektaşlarımız hakkında yürütülen soruşturmaların takipçisi olduğumuz hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Reklam
Reklam

Muhabir: Çağrı Turgut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: