Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, altyapı yatırımlarını gerçekleştirmeye devam edeceklerini ve suya zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, altyapı yatırımlarını gerçekleştirmeye devam edeceklerini ve suya zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu'na katılan Toçoğlu, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların su sıkıntısı yaşamaması için çalışmaların süreceğini anlattı.

Toplantıdaki 2013 Yılı Su Birim Fiyat Teklifi ile ilgili olarak zam düşünmediklerini vurgulayan Toçoğlu, "Hemşehrilerimizin uzun yıllar su sorunu yaşamaması için altyapıya büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Suya herhangi bir zam düşünmüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Toçoğlu, ilerleyen süreçte TEFE veya TÜFE durumuna göre fiyat güncellemesinin yapılabileceğini sözlerine ekledi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş de çalışmalar için ihtiyaç durumunda 30 milyon liralık ek kredi yetkisi verilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Başlanan projelerin büyük bir kısmının önümüzdeki yıl biteceğine dikkati çeken Keleş, "Şehrimizin su teminini tek kaynak olan Sapanca Gölü'nden sağlıyoruz. Sakarya'nın 67 milyon metreküp, İzmit'in ise 30 milyon metreküp su tahsisi bulunuyor. 30 milyon metreküp de TÜPRAŞ'ın kullandığı tahmin ediliyor. Biz bu yıl 55 milyon metreküp su kullandık. Yani limite çok yakınız" diye konuştu.

Keleş, artan nüfus ve genişleyen sınırlar nedeniyle alternatif kaynak oluşturmak amacıyla Akçay Baraj projesini hazırladıklarını söyledi.

Akçay Barajı'ndan güney bölgelerindeki ilçelere su vermeyi planladıklarını vurgulayan keleş, şunları söyledi:

"DSİ tarafından ihale süreci tamamlanan Ballıkaya Barajı uzun vadede Sakarya'nın içme suyu sorununa kesin çözüm getirecek. Ancak bu barajın yapımı 7-10 yıl arasında olacak. Akçay Barajı ise daha kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak. 8-9 şiddetindeki depreme karşı dayanıklı bir şekilde hazırlanan Akçay Barajı, son derece güvenli bir baraj olacak. Derelerde yaptığımız ölçümler neticesinde Akçay ve İkramiye derelerinin 53 milyon metreküplük bir potansiyelinin olduğunu gördük. SASKİ olarak bu potansiyeli en verimli şekilde kullanacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: