Sakarya Büyükşehir Belediyesi 522 bin adet çiçek dikti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında şehirdeki değişik alanlara 285 bin adet kışlık mevsimlik çiçek, 237...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında şehirdeki değişik alanlara 285 bin adet kışlık mevsimlik çiçek, 237 bin adet lale dikti.
Çiçek dikimleri hakkında bilgi veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Vahit Çomoğlu, diktikleri lalelerin Mayıs ayında çiçek açacağını söyledi. Sonbahar ayında başlattıkları kışlık mevsimlik çiçeklerin dikim işlemlerini tamamladıklarını ifade eden Çomoğlu, "Hercai menekşe, çuha çiçeği ve portakal nergizi çiçeklerinden toplam 285 bin adet kışlık mevsimlik çiçek diktik. Bu çiçekler, Nisan ayına kadar kalacaklar. Diğer yandan, şehrimizin muhtelif noktalarına, orta refüjlere, parklara lale dikimleri de yaptık. Toplam 237 bin adet lalenin dikimini de tamamladık. Bu lalelerimiz Mayıs ayında çiçek açacaklar ve çok güzel bir görüntü ortaya çıkaracaklar." dedi.
Çomoğlu, vatandaşlara 15 bin adet lale soğanını ücretsiz olarak dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz