Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bol Enerjili Tasarrufa Geçti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki aydınlatma harcamaları düşüyor. Terminal işletmesi artık yılda 17 bin...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki aydınlatma harcamaları düşüyor. Terminal işletmesi artık yılda 17 bin TL daha az elektrik faturası ödeyecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi terminal işletmesi peron aydınlatmaları geliştirilen projeyle yüksek oranda tasarruf sağlayan led aydınlatmaya dönüştürüldü.

Dolunay Aydınlatma Firması’nın KOSGEB destekli projesi enerji giderlerinde büyük bir değişim sağlayacak. Uzun süreli aydınlatmalarda oldukça rağbet gören yeni nesil aydınlatma sistemleriyle Terminal İşletmesi’nde de kullanıma başladı. Yıllık 17 bin TL tasarruf sağlayacak sistem Sakarya’da ilk olarak kullanılıyor.

Reklam
Reklam

Dolunay Aydınlatma tarafından gerçekleştirilen aydınlatma sistemi ile sadece otobüslerin yanaştığı peronlardaki aydınlatma armatürlerini değiştirerek yüksek oranda tasarruf edilmesini sağladı. 250 wattlık aydınlatma armatürleri yerine 60 wattlık aynı ışık kaynağını veren led aydınlatma armatürleri kullanılarak çok kısa sürede yatırım maliyetlerinde dönüş sağlandı. Terminalin tamamında uygulanması hedeflenen yeni aydınlatma projesiyle Büyükşehir Belediyesi enerji giderlerinde önemli tasarruf sağlanmış olacak.

Enerjisinin büyük bir kısmını ithal etmek zorunda olan ülkemizde tasarrufun vazgeçilmez bir gerçeklik ve zorunluluk olduğunu belirten firma yetkilileri enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak projelere devam edeceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: