Sakarya Büyükşehir Belediyesinden İlçe Belediyerine Orta Hasarlılarda Gereğini Yapın Talimatı

Sakarya’da halen yıkılamayan orta hasarlı 322 bina ile ilgili bu hafta ilçe belediye başkanları ile...

Sakarya’da halen yıkılamayan orta hasarlı 322 bina ile ilgili bu hafta ilçe belediye başkanları ile bir araya geleceklerini açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun, başkanlarla bir araya gelerek binaların yıkılması için gerekli çalışmaların derhal yapılması talimatını verdiği kaydedildi.

17 Ağustos 1999 depreminin ardından kayıtlara orta hasarlı olarak geçen 322 binanın tahliye edilerek yıkılması konusunda yürütülen çalışmalar son şeklini alıyor. Hafta sonu kendisine ait twitter hesabından ilçe belediye başkanları ile bir araya gelerek bu konuyu masaya yatıracaklarını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun bugün başkanlarla bir araya geldiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ilçe belediye başkanları ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu’nun, başkanlara ilçelerinde bulunan orta hasarlı binaların bir an önce tahliye edilerek yıkılması konusunda gerekli her şeyin yapılması talimatını verdiği öğrenildi.

Başkan Toçoğlu’nun konunun sürüncemede kalmadan bir an çözülmesi için belediyelerin asli görevlerini yapması gerektiğini söylediği bilgisine ulaşılırken, toplantı ile ilgili detayların önümüzde ki hafta kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Bilindiği gibi orta hasarlı binaların yıkılması konusunda Sakarya Valisi Mustafa Büyük de, geçtiğimiz hafta ilçe belediyelerine kritik bir yazı göndermiş ve kurumların sorumlu oldukları yerlerde bulunan orta hasarlı binalarla ilgili gerekli çalışmayı yapmaması durumunda kurumlar hakkında kanuni işlem başlatılacağı ifade edilmişti.

Bir süre önce de iktidar, muhalefet ve STK temsilcileri ortak bir çağrı yaparak Sakarya’daki orta hasarlı bina sahiplerini konutlarını boşaltmaları konusunda uyarmıştı.

Reklam
Reklam

Sakarya’da halen 322 orta hasarlı binada 621 daire risk altında bulunuyor. Toplamda 3 tane beş katlı, 15 tane 4 katlı, 34 tane 3 katlı ve 270 tanede 2 katlı bina orta hasarlı olarak kayıtlara geçmiş durumda

322 orta hasarlı binada bulunan 621 dairede yaşayan iki bin dolayında insanın hayati tehlikesi bulunurken; uzmanlar orta hasarlı 322 binanın olası bir depremde ilk yıkılacak konutlar kategorisinde yer aldığını ve deprem dayanıklılığının bulunmadığını ifade ediyor.

5 Aralık 2011 tarihinde Sakarya Valiliği’nin yürütücülüğünde yapılan çalışmalarda toplam 397 bina ile ilgili işlem yapılmıştı. Kamu hizmeti kesilen bu binalardan 17’si mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurma kararı aldırmış ve binaların orta hasarlı olmadığını kanıtlamıştı. 31 bina ise güçlendirme işlemlerini tamamlayarak binalarını oturulur hale getirmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: