Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına taşınmaya başladı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına taşınmaya başladı. 400 yataklı yeni hastaneye taşınma işlemi...

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına taşınmaya başladı. 400 yataklı yeni hastaneye taşınma işlemi haziran ayı sonuna kadar tamamlanacak.

Hastane Başhekimi ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, yeni binaya yavaş yavaş taşınmaya başladıklarını söyledi. Haziran ayı içinde taşınma işleminin tamamlanacağını belirten Dilek, yeni binada hasta ve yakınlarının rahat etmesi için her şeyin düşünüldüğünü söyledi.

Odaların yarısının tek kişilik, diğer yarısının ise çift kişilik olacağını ifade eden Dilek, şu bilgileri verdi: “Odalarımız otel konforunda olacak. Tuvalet ve banyo oda içinde bulunuyor. Ayrıca her odada televizyon olacak. Tek kişilik yatak olan refakatçi koltuğunda refakatçileri rahat ettirecek. Yeni binamızda hasta ve yakınlarının rahat etmesi için her şey düşünüldü.” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni hastanenin çok modern tıbbi cihazlarla donatıldığını, yeni alınan tomografi cihazıyla da klasik anjiyoya son verileceğini ve daha kısa sürede ve hastaya acık çektirmeden anjiyo yapılabileceğini dile getiren Dilek, şu bilgileri verdi: “Bu güne kadar yeni cihazlar için 17 milyon TL harcandı. 7 milyon TL daha harcanacak. Hastanemiz en modern tıbbi cihazlarla donatılıyor. Hastanemizde 80 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Ayrıca Acil Servisimiz 2 bin 500 metrekare olacak. Yeni ve modern doğumevi de hizmete girecek. Mahkûm koğuşlarının ise giriş çıkışları ayrı bir yerden olacak. Ayrıca 40 öğretim üyesi daha hastanemizde görev yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: