Sakarya Fatih Koleji, Uluslararası Bilgi Yarışması'nda 6 Madalya Kazandı

Özel Sakarya Fatih Koleji, 9. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda 1 altın, 2 gümüş ve...

Özel Sakarya Fatih Koleji, 9. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Yarışma finaline, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Türkiye ,Çek Cumhuriyeti ,Yunanistan, Bulgaristan, Almanya gibi 8 ülkeden 10 bin öğrenci katıldı.

Rusya Federasyonu,Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Kazakistan, Beyaz Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Almanya gibi ülkeler tarafından uluslararası düzeyde bu yıl 9.su düzenlenen Bilim Temelleri Bilgi Yarışması sonuçlandı. Özel Sakarya Fatih Koleji, yarışmada kazandığı 1 birincilik, 2 ikincilik ve 3 üçüncülük ile yine Sakarya'nın gururu oldu.

Reklam
Reklam

Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması web sayfasında açıklanan sonuçlara göre Sakarya Fatih Koleji 8. sınıf Türkçe de Zeynep Şevval Erdoğan 1. olarak altın madalya, 7. sınıf Türkçe de Zeynep Reyyan Erden 2. olarak gümüş madalya, 6. sınıf Türkçe de M. Eren Yüksel 3. olarak bronz madalya, 5. sınıf Türkçe de Begüm Memi 3. olarak bronz madalya,7.sınıflar matematikte Alperen Kutanis 2. olarak gümüş madalya, 8. sınıflar biyolojide ise Meryem Serra Yavuzyiğit 3. olarak bronz madalya kazandı.

Okul Müdürü Bayram Yayla, elde edilen başarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Okulumuzda proje ve olimpiyat çalışmaları 5.sınıftan itibaren düzenli ve sistemli olarak yapılmaktadır. İlk kez katıldığımız bu yarışmadan biri altın olmak üzere altı madalya almak bizi çok sevindirdi. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması iki aşamalı olarak yapılıyor. Elemeleri geçen 28 öğrencimiz finallerde yarışarak 6 öğrencimiz madalya kazandı. Bir taraftan SBS'ye hazırlanan öğrencilerimiz sistemli ve özverili çalışma ile farklı alanlarda da güzel sonuçlar aldı. Öğrencilerimizin düzenli ve disiplinli ders çalışmasında öğretmenlerimizin yanı sıra ailelerinde büyük desteği oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: