Sakarya Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Pestisit Kalıntısına Sıkı Takip

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, yoğun sebze ve meyve üretimi yapılan...

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, yoğun sebze ve meyve üretimi yapılan Sakarya’da Pestisit yani ilaç kalıntısı takiplerinin hem hasat zamanında hem de satış noktalarında yapıldığını belirterek, maksimum kalıntı limitlerinin üzerine çıkan 6 üreciye cezai işlem uygulandığını kaydetti.

Sakarya’nın bitkisel üretim faaliyetlerinin, özellikle sebzecilikte marul, domates, salatalık, meyvecilikte elma, ayva, kiraz, vişne, şeftali ve bağcılık faaliyetlerinin yoğun yapıldığı bir il olduğuna dikkat çeken Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, “Bakanlığımızın denetim programları doğrultusunda sebzelerde, meyvelerde hasat sırasında ve satış noktalarından numuneler alınıp ilaç kalıntısı açısından analizleri yaptırılmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Keskin, yoğun sebze ve meyve üretimi yapılan Sakarya’da ilaç kalıntısı takiplerinin hem hasat zamanında hem de satış noktalarında yapıldığını belirtti.

Keskin, yapılan çalışmalar ve denetimler hakkında da bilgiler verdi. Keskin, “İlimizde genel olarak bitkisel üretimde sağlıklı üretim yapılıyor. Bununla birlikte 2012 yılında Türk Gıda Kodeksi ‘Gıda Maddelerinde bulunmasına izin verilen’ Maksimum Kalıntı (ilaç kalıntısı) kabul edilebilir limitlerin üzerinde çıkması sebebiyle 6 üreticiye 5996 Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanmıştır” dedi.

Toplumumuzun sağlıklı beslenmesi ve üreticilerin bu tür cezalara maruz kalmaması için, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanuna bağlı olarak çıkan Reçeteli satış yönetmeliğine uygun hareket etmelerini isteyen Keskin, üreticileri zirai ilaç uygulamalarında kullanılan ilacın etiket bilgilerine uymaları ve hasat ile son kullanma arasındaki süreye dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: