Sakarya Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin Sakarya’nın Bitkisel Ürün İhracatını Değerlendirdi

İthalat ve ihracat kapısı olan Sakarya’da bitkisel ürünlerin İthalat ve ihracat işlemleri tüm hızıyla artarak...

İthalat ve ihracat kapısı olan Sakarya’da bitkisel ürünlerin İthalat ve ihracat işlemleri tüm hızıyla artarak devam ediyor. Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, 2001-2002 yıllarından bu yana bitkisel ürünlerin işlem hacminin Sakarya’da 6-7 kat bazı sektörlerde ise 10 kat arttığını belirtti.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, Sakarya’nın bitkisel ürün ihracatında sürekli ivme kazanan bir konumda olduğunu bildirdi. Keskin yaptığı açıklamada, Sakarya’nın son 10 yılda büyük bir çıkış gösterdiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, İlimizde ihracatı yapılan ürünler içerisinde İç Fındık ve Fındık Ürünlerinin başı çektiğini belirterek, “2001 yılı içerisinde 10 bin 192 ton olarak gerçekleşen İç Fındık ve Fındık Ürünleri ihracatımız 2011 yılında yaklaşık 7 kat artarak 68 bin 729 tona ulaşmıştır. Bu rakam Türkiye fındık üretiminin ortalama dörtte birine tekabül etmektedir. 2005 yılında Düzce’nin ihracat yapılabilir iller arasından çıkartılması nedeniyle, o yıldan bu yana Düzce ilimizden gerçekleşen İç Fındık ve Fındık Ürünleri ihracat işlemleri de İl Müdürlüğümüzce yapılmaktadır” dedi.

Dış Mekan Süs Bitkileri İhracatının da son yıllarda yükselen bir ivme kazandığına dikkat çeken Keskin bu sektördeki artışın 10 kattan fazla olduğuna dikkat çekti. Keskin, “2006 yılında 395 Ton (22 tır ürün) olan Dış Mekan Süs Bitkisi İhracatımız 2011 yılında 10 kattan fazla artış göstererek 4 bin 121 tona (230 tır ürüne) çıkmış durumdadır. Sakarya’dan 2011 yılında Dış Mekan Süs Bitkileri ithalat işlemleri de başlamış ve toplam 16 bin 687 adet bitkinin ithalat işlemleri gerçekleştirilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Sakarya’dan aynı zamanda orman ürünleri ithalatı yapılabildiğine işaret eden Keskin şunları söyledi: “2001 yılında 9 bin 153 metreküp olan çeşitli orman ürünleri ithalatı 2011 yılında yaklaşık 6 kat artarak 57 bin 816 metreküp ürüne ulaşmıştır. Bitkisel ürün ithalat ve ihracat işlemlerindeki kontroller Müdürlüğümüzde görevli konu uzmanı 3 inspektor teknik personel tarafından yürütülmektedir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: