Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Öğrenci Kayıtları Devam Ediyor

Sakarya’da bu yıl hizmete açılan Güzel Sanatlar Lisesi’ne öğrenci başvuruları devam ediyor. Sakarya’da büyük bir...

Sakarya’da bu yıl hizmete açılan Güzel Sanatlar Lisesi’ne öğrenci başvuruları devam ediyor. Sakarya’da büyük bir eksikliği duyulan Güzel Sanatlar Lisesinin açılmasıyla bu alanlardaki yetenekli öğrencilerin çevre illere gitmekten kurtulduklarını ifade eden öğrenci velileri ilgililere teşekkürlerini belirtiyorlar.

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Gündüz Doğan Öztürk, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Yenikent Halk Eğitim Merkezi binasında hizmet verecek olan Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi'ne, Müzik ve Görsel Sanatlar alanlarında toplam 60 öğrenci alınacağını belirtti. Güzel Sanatlar Lisesi'nde okumak isteyen Ortaokul 8. sınıftan mezun olan öğrenciler, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, 2 adet fotoğraf, Öğrenim durumunu gösterir belge, Transkript (Not Dökümü) ve veli dilekçesi ile birlikte 19 Temmuz’a kadar okul müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilecekler. Başvuruların değerlendirilmesi sonucu yetenek sınavlarına girecek öğrencilerin listesi 22 Temmuz - 26 Temmuz tarihleri arasında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okul müdürlüğünün http://sakaryagsl.meb.k12.tr/ internet sayfasından ilan edilecek.

Reklam
Reklam

Güzel Sanatlar Lisesi'nin Müzik ve Görsel Sanatlar Bölümlerine alınacak öğrencilerin belirleneceği yetenek sınavları 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Resim Yetenek sınavının iki aşamalı olacağını 1. aşamada gördüğünü çizebilme, canlı modelden desen 2. aşamada ise hayal gücünü kullanarak üç boyutlu algılayabilme imgesel çalışma yapılacağını, Müzik Yetenek sınavının da iki aşamalı olacağını kaydeden Okul Müdürü Gündüz Doğan Öztürk sınavlarla ilgili detaylı bilginin okulun http://sakaryagsl.meb.k12.tr/ adresinden görülebileceğini ifade etti.

Bu yıl Sakarya’da ilk kez öğrenime başlayacak Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi'nin Müzik ve Görsel Sanatlar Bölümlerinde okuyacak öğrencilerin belirlenmesi için yapılacak yetenek sınavlarını kazananlar, 2 Ağustos tarihinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü'nün http://sakaryagsl.meb.k12.tr/ internet sayfalarından açıklanacak. Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 5 Ağustos-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: