Sakarya İl Genel Meclisi'nde Melen Suyu Projesi Tartışıldı

Tamamlanmak üzere olan ve 2045 yılına kadar İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Melen Suyu...

Tamamlanmak üzere olan ve 2045 yılına kadar İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Melen Suyu Projesi Sakarya'nın 3 ilçesinde 21 köyü canından bezdirdi. Karasu, Kocaali ve Kaynarca'da hattın geçtiği 21 köyde tarım arazileri, köy yolları ve içme suyu hatları zarar gördü. Yüklenici firmanın ise hiçbir zararı karşılamadığı gibi çevreye de zarar verdiği iddia edildi. Yaşanan sıkıntılar ve köylülerin şikayetleri İl Genel Meclisi'ne taşınınca yerinde inceleme ve araştırma yapılması için Köylere Hizmet Götürme Komisyonu'na havale edildi.

Reklam
Reklam

Tamamlanmak üzere olan Melen Suyu Projesi'nin Sakarya ayağında hattın geçtiği Karasu, Kocaali ve Kaynarca İlçelerindeki köylerde büyük zararlara yol açtığı öne sürüldü. Aylardır yaşanan sorun İl Genel Meclisi'nin AK Partili üyesi Nuri Haşmenoğlu'nun verdiği önerge ile Meclisin gündemine geldi.

Haşmenoğlu Meclise sunduğu önergesinde, "Melen Suyu Projesinin geçtiği 21 Köyümüz büyük zarara uğradı. Tarım arazileri köy yolları, içme suyu şebekeleri zarar gördü. Hattın geçtiği yerlerde heyelanlar meydana geliyor. Köylüler ve muhtarlar sürekli konuyla ilgili şikayetlerini dile getiriyor. Şikayetler ise yüklenici firma yetkilileri tarafından dikkate alınmıyor. İl Özel İdaresi kimsenin taşeronu değildir. Yüklenici firma karayolları yönetmeliğine uyduğunu belirtiyor. Ancak atladıkları nokta kullandıkları güzergahların karayolu değil de köy yolu olduğudur. Yollar yapıyoruz. 2 ay sonra kullanılamaz hale geliyor. 80 metrelik hat için 150 metre çevreye sıçrıyor. Dolayısıyla çevresindeki fındık bahçeleri tarım arazileri hepsi zarar görüyor. Bu konuda Meclisin bir araştırma ve zararın karşılanmasına yönelik çalışması yapması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

MHP Grup Başkanvekili Salih Okutan ise 6 ay önce yüklenici firmanın bir aracının ezdiği köylünün cenazesine katıldıkalrı sırada köylülerin isyanını meclise taşıdığını ancak oybirliği ile kabul edilmediğini belirterek, "6 ay önce verdiğim önerge kabul edilmemişti. Şimdi döndü dolaştı sizin önünüze geldi. Önergeyi verdiğiniz için Allah Razı olsun. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Önergeyi gönülden destekliyoruz. Kimse bu firmanın güçlü sahibi çıksın açıklasın" diyerek, yüklenici firmaya artık birlerinin dur demesi gerektiğini ifade etti.

MHP'li Halit Depe ise yüklenici firmanın yetkililerinin kaymakamı tehdit ettiğine bizzat şahitlik ettiğini söyleyerek, durumun vahametini ortaya koydu.

İl Genel Meclisi'nin eski Başkanı Fethi Sarıoğlu ise yüklenici firmanın İl Özel İdaresi ve köylülerin zararını karşılaması gerektiğini belirtti.

İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım ise, "Melen Suyu Projesi büyük bir proje. Sıkıntılar da oluyor. İhaleyi alan firmayla ilgili şikayetler bize de geliyordu. Konuyu yerinde incelemek ve araştırmak için Köylere Hizmet Götürme Komisyonu'na havalesini oylarınıza sunuyorum" dedi. Haşmenoğlu'nun önergesi meclisin oybirliği ile komisyona havale edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: