Sakarya İle İlgili Tezlere Önem Veriyoruz

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Sakarya ile ilgili tezlere önem verdiklerini ve...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Sakarya ile ilgili tezlere önem verdiklerini ve şehir ile üniversitenin bütünleşmesi adına atılması gereken adımların atıldığını söyledi.

Bu yıl Meslek Yüksekokullarında okuyan son sınıf öğrencileri 3+1 Eğitim Modeli kapsamında sanayi kuruluşlarına ve işletmelere yönlendirdiklerini söyleyen Elmas toplamda 4 Bin öğrencinin son dönemlerini kuruluşlarda geçireceğini belirterek bu uygulamanın şehir için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Sakarya’nın sorunlarını araştıracak bir ofis kurduklarını belirten Elmas; “Bir üniversitenin şehirle bütünleşmesi karşılıklı ziyaretlerden ziyade şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunan projelerle olacaktır.Sakarya’nın sorunlarını araştıracak ve bu konuda proje ve tez çalışmalarının yapılması için gerekli koordinasyonu sağlayacak bir ofis kurduk. Bu ofis, Sakarya’nın sorunlarını medya, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek, hangi sorunların olduğunu belirleyecek, bunları toplayacak ve bunlarla ilgili tez çalışmaları yapılması için hocalara, enstitülere yönlendirilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Sakarya’nın ve Sakaryalının sorunlarına çözümüne özel önem verdiklerini ifade eden Rektör Elmas; “Sakarya’nın sorunlarına yönelik lisans, yüksek lisans ve doktora tezlerine özel destek veriyoruz. Yerel sorunlarla ilgili 40 tane tez çalışması bu sene başladı. Çözüme yönelik proje geliştirmek lazım, biz bir şeye bu kötüdür veya iyidir diye yaklaşmıyoruz, ‘çözüm budur’ diye yaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: