Sakarya İlköğretim 'Akıl Ve Çocuk Oyunları Şöleni' Düzenledi

Kırıkkale’de faaliyet gösteren Özel Sakarya İlköğretim Okulu tarafından, Akıl ve Çocuk Oyunları Şöleni düzenlendi. İki...

Kırıkkale’de faaliyet gösteren Özel Sakarya İlköğretim Okulu tarafından, Akıl ve Çocuk Oyunları Şöleni düzenlendi. İki grup halindeki şölende bazı öğrenciler akıl oyunları, bazıları çocuk oyunları oynadı, bazı öğrencilerse yaptıkları icatları sergiledi. Deneylerle yaptıkları renkli köpükler ve köpüklerle ateş yakmaları büyük ilgi topladı. Okul bahçesinde düzenlenen şölene Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Milli Eğitim İl Müdürü Hacı Ali Okur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Kızılırmak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya, öğrenciler ve veliler katıldı.

Reklam
Reklam

Şenlik hakkında açıklamada bulunan Genel Müdür Kaya, amaçlarının öğrencilerin bu tür akıl oyunları ve şenliklerle merak duygularını tetiklemek, ufuklarını açmak ve pratik düşünmeye katkı sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye genelinde yapılan yarışmalara katılarak dereceler aldıklarını vurgulayan Kaya, test ve çalışmaların yanında bu tür faaliyetlerin de öğrencilerin başarısına olumlu katkı sağladığını ifade etti. Okul olarak sadece akademik başarı değil, sosyal, kültürel ve diğer çeşitli etkinliklerde de kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirten Kaya, “Akıl oyunları, bu etkinliklerden birisidir. Okulumuzun amacı sadece sınav başarısı değil, öğrencilerimizin projelee isteyerek katılması, etkinlikler, spor faaliyetleri ve kendilerini farklı dallarda yetiştirmeleridir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ve ayrıca spora desteği dolayısıyla Kızılırmak Eğitim Kurumları okullarına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlü tarafından plaket verildi. Daha sonra şölene katılan protokol üyeleri, öğrenciler tarafından açılan stantları gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: