Sakarya Nehri Kurudu, Çiftçi Endişeli

Ankara’nın Polatlı ilçesinden geçen Sakarya Nehri kurudu, mahsulünü sulayamayan çiftçi endişeye kapıldı. Nehrin geçtiği Karacaahmet...

Ankara’nın Polatlı ilçesinden geçen Sakarya Nehri kurudu, mahsulünü sulayamayan çiftçi endişeye kapıldı. Nehrin geçtiği Karacaahmet ve Yeniköseler köylüleri, nehrin yukarılarında bulunan çiftçilerin vahşi sulama yaptıklarını iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

Kuruyan nehir, sadece çiftçileri değil canlıları da vurdu. Bazı balıklar telef olurken, bazıları da küçük su birikintilerinde yaşama savaşı veriyor. Köylüler yetkililerden, Sakarya Nehri'nin diğer bir kolu olan Porsuk Çayı'ndan su bırakılmasını ve Gökpınar Barajı'nın bir an önce yapılmasını istiyor. Çiftçi Kenan Sakarya, tarlalarının sulama işinin durduğunu, sulanmazsa ürünlerinin büyümeyeceğini, hatta tohum bile alamayacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Gökpınar Barajı'nın sorunun çözülmesine katkı sağlayacağını anlatan diğer bir çiftçi Mustafa Şimşek de nehrin 4 yıl sonra tekrar kuruduğunu söyledi. Şimşek, “Gökpınar Barajı yapılacaktı. Haluk Özdalga söz vermişti, hala bir şey yok. Yeşil mahsulümüz kurur gider, soğan, pancar ürünlerimiz gider. Buğdaylarımız tehlike sinyali veriyor. Su bir an önce gelmezse ürünlerimiz kurur. Ürünlerin hepsi sıcaklıktan yanar, yeşil mahsul gider.” dedi.

Çiftçi Mürsel Özkan ise Eskişehir'den suyun gelmediğini, su gelmezse ürün alamayacaklarını belirtti. Özkan, “Sakarya Nehri'nin durumu ortada, kurudu. Yetkililerden acilen bu işe el atmalarını istiyoruz. Su gelmezse hepimiz yandık demektir. Su hayattır. Tek isteğimiz su sorunumuz çözülsün. Başka bir şey istemiyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: