Sakarya Sgk’da İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli 200 personele yönelik düzenlenen, “İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin...

Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli 200 personele yönelik düzenlenen, “İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri “ konulu eğitimler 6 seans halinde tamamlandı.

SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, tüm çalışanların bilinçli hareket etmeleri gerektiğini anlatarak, burada öğrendiklerini normal hayatlarında ve özellikle ev ve aile hayatlarında uygulamaları ayrıca eğitimin çocuklukta yerleşmesi nedeniyle çocuklarına örnek olarak davranmaları gerektiğini söyledi. Canbasoğlu, ayrıca SGK’nın kurum ve çalışanları olarak topluma örnek olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Eğitimi veren Cebir grup Şirketleri Genel Müdürü Şafak Aydın, konunun önemini anlatan bir açılış konuşması yaparken, “İş sağlığı ve Güvenliğinin bir ortak kültür olması gerekiyor. 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren yeni iş sağlığı ve Güvenliği yasasına göre tüm işyerleri çalışanları işyerindeki riskler ve tehlikeler konusunda bilinçlendirmek ve bilgilendirmek zorundadır. Bu eğitimin kitlesi tüm çalışanlardır. Bu yasa kapsamında ilimizdeki kurum ve kuruluşlarla eğitim çalışmalarımız yoğun bir şekilde gelen talepleri karşılamaya devam etmektedir” dedi.

Eğitimciler C sınıfı İş güvenliği uzmanı Kamil Turan ve İşyeri Hekimi Dr. Hakan Çeviker Sosyal Güvenlik Kurum personelinin gösterdiği ilgiden memnun kalırken, Cebir Sağlık Şirketi Genel Koordinatörü Muhsin Güneşlik, eğitimlerin Sakarya’da yoğun olarak devam edeceğini ve bu eğitimlerin sonunda Türk halkının İş sağlığı ve güvenliği konusunda hak ettiği bilinç seviyesine ulaşacağına inandığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: