Sakarya Üniversitesi (saü) Ses Getirecek Bir Kongreye Ev Sahipliği Yapmaya Hazırlanıyor

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenecek olan “Ortadoğu’da Siyaset ve Toplum Kongresi”, 9-11 Ekim...

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenecek olan “Ortadoğu’da Siyaset ve Toplum Kongresi”, 9-11 Ekim 2012 tarihinde Sakarya’da gerçekleşecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yapacağı konuşma ile başlayacak ve 3 gün sürecek olan Kongre hazırlık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

SAÜ tarafından düzenlenecek olan kongre, yalnızca güncel olayları değil, bundan başka diğer birtakım ilgili fenomenleri de (vatandaşlık, siyasal hareketler, devlet inşası, demokratik siyaset, otoritenin sosyal meşruluğu, sosyal adalet, sosyal medya, yeni siyasal bilinç, ulusal self-determinasyon ve Ortadoğu’da 9/11 sonrası uluslararası siyaset) yeniden ele almak ve çalışmak için bölgedeki gözlemcileri ve öğrencileri davet ediyor. SAÜ’den yapılan açıklamada, “Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bölgedeki yeni dinamikleri anlayıp güçlendirmek için akademisyenleri, siyasi figürleri ve her kesimden aktivistleri panellere ve toplantılara davet ediyor. Kongrenin dili simultane çevirileriyle birlikte İngilizce, Arapça ve Türkçe olacaktır. Kongre Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yapacağı konuşma ile başlayacaktır. Toplantı açılış konuşması Prof. Dr. Norman Finkelstein tarafından yapılacaktır” denildi.

Reklam
Reklam

Konferansa katılımı kesinleşen diğer konuşmacılar arasında, Prof. Dr. Mohammed Ayoob, Prof. Dr. Anoush Ehteshami, Prof. Dr. Udo Steinbach, Prof. Dr. Amr Hamzawy, Mohammed al-Humaikani (Yemen Islah Partisi), Ahmed Maher (6 Nisan Gençlik Hareketi), Emad Abdul-Ghafour (Al-Nour Partisi), Ammar Ali Hasan (Ortadoğu Haber Ajansı), Diaa Rashwan (Ahram Stratejik Araştırmalar Merkezi) Gideon Levy (Haaretz Gazetesi) ve Abdulbari Atwan (El-Kuds’ül Arabi Gazetesi) bulunuyor.

7 ayrı panelde Ortadoğu’nun masaya yatırılacağı kongrede paneller ve konuları ise şöyle: “Panel 1: Arap Uyanışı ve Ortadoğu’da Dönüşüm. Panel 2: Ortadoğu Siyaseti. Panel 3: Din ve Toplum. Panel 4: Türkiye-Ortadoğu İlişkileri. Panel 5: İran. Panel 6: İsrail Sorunu. Panel 7: Ekonomi.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: