Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Önlük Giyecek

2008-2009 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri bu sene...

2008-2009 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri bu sene ilk kez Sakarya’da eğitim öğretime başlayacaklar. Öğrenci alımının yapıldığı tarihten bu yana Kocaeli’nde eğitim öğretim gören öğrenciler ve Fakülteye yeni katılan öğrenciler için 17 Eylül Pazartesi günü Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1’de saat 09.00’da “Eğitime başlama ve önlük giyme töreni” yapılacak.

9 Temmuz 2007 tarihinde kurulan SAÜ Tıp Fakültesi kuruluşunu takiben 2009 yılında Fakülteye Dekan atanası yapılmış ve 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında da öğrenci alımına başlamıştı. Yıllardır devam eden Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasının tamamlanması ile birlikte Tıp Fakültesi öğrencileri 4. yılında kendi şehrinde eğitime devam etmeye başlayacaklar.

Reklam
Reklam

Üniversite ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol ile Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, üniversitenin eğitim, araştırma ve sağlık hizmetlerini verdiği kurum olarak devam ediyor.

Fakülte Dekanlığı’nı Prof. Dr. Ramazan Akdemir’in yaptığı SAÜ Tıp Fakültesi’nde Cerrahi, Dahili ve Temel Tıp Bilimleri alanlarında eğitim veriliyor. Tıp Fakültesi’nde 23 Prof. Dr., 8 Doçent, 12 Yrd. Doç, 20 Araştırma Görevlisi ve 1 Uzman hekim görev yapıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: