Sakarya Valisi Büyük'ten AA'ya Ziyaret

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Anadolu Ajansının (AA) güçlü yapısıyla, tarafsız, bağımsız ve doğru haberleri hızlı şekilde veren özelliğiyle gururlandıklarını söyledi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Anadolu Ajansının güçlü yapısıyla, tarafsız, bağımsız ve doğru haberleri hızlı şekilde veren özelliğiyle gururlandıklarını söyledi. AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik'i ziyaret eden Büyük, haberleri doğru şekilde kaynağından almaya ve paylaşmaya imkan veren AA'nın bölgesel yapılanmayla çok güçlü hale geldiğini anlattı. "Anadolu Ajansı, bizim her zaman gururumuz oldu" diyen Büyük, şunları belirtti: "Anadolu Ajansının güçlü yapısıyla tarafsız, bağımsız ve doğru haberleri hızlı şekilde veren özelliğiyle gururlanıyoruz. AA çalışanlarını bölgemizin tanıtımını, bilgilendirmesini ve doğru haberleri sağladıkları için tebrik ediyoruz. Mısır'da yaşanan üzücü olayları öğrenmemiz açısından Anadolu Ajansı önemli bir hizmet ifa ediyor. Şu anda Mısır'da çok önemli olaylar yaşanmaktadır. Burada gazetecilik görevini yerine getirmek büyük riskler taşımaktadır. Bu risklere rağmen AA muhabirleri bütün dünyaya haber servis ediyorlar. Orada görev yapan gazetecilere başarılar diliyorum." - Marmara depreminin yıl dönümü 17 Ağustos 1999'daki Marmara depremine de değinen Büyük, felaketin üzerinden 14 yıl geçtiğini söyledi. Büyük, depremin ardından zor günler geçiren Sakarya'nın yeniden yapılandığını kaydederek, bazı eksikler olduğunu fakat yeni yerleşim alanları açıldığını ve daha güvenli zeminlerde, daha güvenli yapılar inşa edildiğini vurguladı. Büyük, sözlerini şöyle tamamladı: "Deprem öncesinde inşa edilen çok katlı yapılarımızla ilgili inceleme, değerlendirme ve dönüşüm projeleri üzerinde çalışıyoruz. Umarız bir daha öyle bir afet yaşanmaz ama olursa ona da hazırlıklarımız var. Bütün kurumların afet anında ve sonrasında yapılacaklarla ilgili yapılanması ve hazırlığı var. Geçmişte bu hazırlıkların fiziken bir yerde toplanması isteniyordu ama bugünkü teknolojiyle hepsinin aynı yerde toplanmasını zorunlu kılan bir durum yok. Vatandaşlarımızın eğitimi, hazırlığı ve bilinçlenmesi geçmişle kıyaslanmayacak kadar iyi. Bugün de bu çalışmaları tedbirli şekilde yapmak durumundayız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: