Sakarya, Yerli Otomobile "ev Sahipliği" Yapmaya Hazırlanıyor-SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 100 yıl önce Türkiye'nin en iyi tahta arabalarının Sakarya'da

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 100 yıl önce Türkiye'nin en iyi tahta arabalarının Sakarya'da üretildiğini, sıfır hatayla üretilen otomobillerin de Sakarya'dan çıktığını belirterek, "Bu özeliklerimizle yerli otomobil üretiminde de hazır olduğumuzu kanıtlıyoruz" dedi.

Kösemusul, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu"nun tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Sakarya'nın yerli otomotiv üssü olmak için çalıştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Hazırladıkları raporun Sakarya'nın yerli otomobili üretecek güce ve tecrübeye sahip olduğunu gösterdiğini vurgulayan Kösemusul, belirledikleri hedef için gereken her çalışmayı yapacaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin yakaladığı ekonomik gelişim sayesinde dünyanın önemli ülkeleri arasına girdiğine işaret eden Kösemusul, "Dünya krizlerle boğuşurken, Türkiye'nin ekonomik gelişimi artıyor. Sakarya olarak biz de bu gelişime katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kösemusul, 2023 vizyonuna Sakarya olarak katkı yapmak istediklerini belirterek, "Doğu Marmara, Türkiye'nin ekonomik anlamda en güçlü bölgesidir. Sanayi, tarım ve endüstriyel faaliyetler bakımından Türkiye'nin en güçlü bölgesinde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Sakarya, yerli otomobil üretimine hazır"-

Yerli otomobili Sakarya'da üretmek istediklerini anlatan Kösemusul, hazırladıkları raporda kentin avantajlarına yer verdiklerini söyledi.

"Yaptığımız çalışmalarla otomobil şehri olarak dünyaya açılmayı hedefliyoruz" diyen Kösemusul, "Bu anlamda yeni marka ve üreticileri şehrimize çekmeye çalışıyoruz. Sakarya'nın büyüyen gücü ortadadır. Tanıtımını yaptığımız Milli Tank Altay da bunun göstergesidir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kösemusul, Sakarya'nın otomobil üretiminde önemli bir geçmişine sahip olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"100 yıl önce Türkiye'nin en iyi tahta arabaları Sakarya'da üretiliyordu. Tarım araçları da vagonlar da yine Sakarya'da üretildi. Dünyada sıfır hatayla üretilen otomobiller de Sakarya'dan çıkıyor. Bu özelliklerimizle yerli otomobil üretiminde de hazır olduğumuzu kanıtlıyoruz.

Yaptığımız çalışmalar sonucunda Sakarya'nın yerli otomobil üretimine hazır olduğunu gördük. Bunun için de çalışmalarımızı adım adım yapacağız. Öncelikli olarak şehrimizde Otomotiv İhtisas Sanayi bölgelerinin kurulmasını öngörüyoruz. Bu şekilde bir otomotiv üretim üssü olmayı amaçladık. Sakarya'da bunun gerçekleşmesiyle yaşam kalitesi yükselecek ve otomotiv şehri olacağız."

Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: