Sakarya'da 1 Mayıs Hazırlıkları

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Sakarya Dönem Sözcüsü Kazım Bibinoğlu yıllar sonra Sakarya'da 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını...

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Sakarya Dönem Sözcüsü Kazım Bibinoğlu yıllar sonra Sakarya'da 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını söyledi. Bibinoğlu, 1 Mayıs Salı günü yapacakları yürüyüş ve Kent Meydanı'ndaki mitinge tüm Sakaryalıları davet etti.

2008 yılından beri Emekçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı yıllar sonra Sakarya'da da kutlanacak. KESK 1 Mayıs için önce yürüyüş ardından da miting düzenleyecek.

KESK tarafından organize edilecek olan 1 Mayıs mitingi için açıklamalarda bulunan KESK Dönem sözcüsü Kazım Bibinoğlu, "Zamlara, zulme, baskılara, adaletsizliğe, işsizliğe, işten atılmalara ve taşeron çalıştırmaya karşı, insanca yaşam taleplerimizi seslendireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

"Emekçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs'ı, uzun bir aradan sonra Sakarya'da kutlayacağız" diyen Bibinoğlu, "1 Mayıs Salı günü okullar, resmi daireler tatildir. Kendiniz, çocuklarınız, emekçiler ve ülkenin geleceği için sözü olanları, dert edinenleri Salı günkü mitinge bekliyoruz. 1 Mayıs Salı günü Salko Camii karşısında saat 14.00'de toplanacağız. Yeni Camii ve bulvar yürüyüşü ile miting alanı olan Kent Meydanı'nda buluşacağız. Zamlara, zulme, baskılara, adaletsizliğe, işsizliğe, işten atılmalara ve taşeron çalıştırmaya karşı, insanca yaşam taleplerimizi seslendireceğiz" dedi.

Bibinoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: "Bugün birilerinin 'Devrim' olarak nitelendirdiği, 'Sahte sendika' yasasını Cumhurbaşkanı jet hızıyla onaylamıştır. Oysa kamu emekçileri sendikal hareket tarihinde kara bir leke olarak yer alan yasa değişikliklerinin bu haliyle çıkmaması için verdiğimiz kararlı mücadele, tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Sonuçta 10 yıldır sürdürülen toplu görüşme oyununun sadece adı değişmiş, içerik olarak toplu görüşmelerden daha geri bir düzen getirilmiştir. Bu yasa ile hak alıcı toplu sözleşme mümkün değildir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: