Sakarya'da Bin Öğrenci Diş Sağlığı Taramasından Geçirildi

Sakarya genelinde, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bin öğrenci ücretsiz diş sağlığı muayenesinden geçirildi....

Sakarya genelinde, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bin öğrenci ücretsiz diş sağlığı muayenesinden geçirildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ilköğretim okullarının ana sınıflarında bulunan bin öğrenci, ücretsiz diş taramasından geçirildi. Çalışma kapsamında öğrencilere diş macunu ve fırçası hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, bu tür taramaları her yıl düzenli olarak yaptıklarını belirtti. Ana sınıfı öğrencilerini, Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi'ne ait otobüslerle öğretmenleri eşliğinde taramadan geçirdiklerini belirten Yüce, "Daha sonra öğrencilerimizi ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendiriyoruz. Bu çalışmayla ilimizde eğitim ve öğretim yapan yaklaşık bin öğrenci taramadan geçirildi. Ayrıca muayenesi yapılan her çocuğa diş macunu ve diş fırçası hediye ettik." dedi.

Reklam
Reklam

Yüce, diş sağlığı konusunda toplumun yeterince bilinçli olmadığına işaret ederek, bu konuda sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Sağlıklı beslenmeyle dişlerin korunabileceğine dikkati çeken Yüce, "Doğru beslenmenin, sistemli ve yeterli ağız-diş bakımıyla kombine edilmesinin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Tabi hekimin de yardımıyla, ağız bakımında en önemli görev bireyin kendisine düşüyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz